Nagrada knjizi "Valiže i deštini"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Upravni odbor Hrvatskog etnološkog društva donio je odluku o dodjeljivanju godišnje nagrade "Milovan Gavazzi" publikaciji "Valiže i deštini" Etnografskog muzeja Istre u Pazinu u kategoriji muzeološkog rada.

Rijec je o knjizi koja prati istoimenu izložbu, a koja se bavi pitanjem istarskog iseljeništva tijekom 20. stoljeca. Bogato ilustrirana, na 478 stranica nastoji prenijeti najvažnije dijelove ove iznimno popularne izložbe koja je vec nagradena godišnjom nagradom Hrvatskog muzejskog društva.

Autorica izložbe je dr. Lidija Nikocevic. Izložbu, a tako i knjigu, oblikovao je Mauricio Ferlin. Urednica knjige je Tajana Ujcic, zajedno s Mauriciom Ferlinom, Lidijom Nikocevic i Tamarom Nikolic ?eric. Knjiga je bila predstavljena u Puli i medu istarskim iseljenicima u New Yorku, kojima je bio namijenjen dio naklade.

Nagrada "Milovan Gavazzi" dodjeljuje se za iznimna postignuca u etnologiji. Nagrada se može dodijeliti u više kategorija, i to za muzeološki rad, znanstveni i nastavni rad, zaštitu kulturne baštine, popularizaciju struke i studentski rad.


Podijeli: Facebook Twiter