Nagrada kao kruna uspješne karijere

Vesna Nežić-Ružić i pulski gradonačelnik Boris Miletić
Vesna Nežić-Ružić i pulski gradonačelnik Boris Miletić

Gradonačelnik Boris Miletić primio je u srijedu u prostorijama Komunalne palače istarsku glazbenicu i ovogodišnju dobitnicu strukovne nagrade "Status" Hrvatske glazbene unije Vesnu Nežić Ružić. Zasluženu nagradu ova je istarska glazbenica dobila u povodu četrdesete godišnjice njezinog glazbenog djelovanja, a na čemu joj je čestitao i sam gradonačelnik.

Ljubav prema rodnom kraju

- Vaša bogata karijera obilježena je brojnim uspjesima i nagradama i na tome od srca želim čestitati. U Vašim pjesmama njegujete regionalni identitet, osjeća se ljubav prema rodnom kraju i to je nešto što je zbilja posebno, kazao je Miletić poželjevši joj još mnoge uspjehe u daljnjem kreativnom radu.

Zahvalivši se na prijemu i dugogodišnjoj potpori Grada Pule, Nežić Ružić istaknula je da joj je nagrada Hrvatske glazbene unije jedna od najvećih i najdražih s obzirom da je sama struka prepoznala i valorizirala njezin glazbeni rad.

- Ova nagrada znači mi mnogo i daje mi podstrek da nastavim i dalje raditi. Puno je koncerata, festivala, nagrada i priznanja bilo u dosadašnjoj karijeri, a ništa od toga ne bi bilo moguće bez potpore moje obitelji, vjerne publike, autora i pokrovitelja i zato im svima veliko hvala, navela je glazbenica Nežić Ružić.

Njegovanje istarskog melosa

U ime Hrvatske glazbene unije na nagradi je čestitala predsjednica podružnice Pula Nataša Petrić koja je između ostalog podsjetila kako je 1975. Vesna Nežić Ružić snimila je svoju prvu autorsku studijsku pjesmu u suradnji s maestrom Nellom Milottijem pod nazivom "Istarska serenada".

Kao uspomenu na susret Vesna Nežić Ružić gradonačelniku je darovala i pravi raritet, odnosno svoju prvu LP ploču i kazetu iz 1985. godine pod nazivom "Ti si moje jedro".

Inače, njegujući tradicionalni istarski glazbeno-scenski i tekstualni izričaj, Vesna Nežić Ružić nastupila je na našem tradicionalnom i popularnom festivalu Melodije Istre i Kvarnera prvi put već 1977. godine i do sada je ukupno ostvarila 24 nastupa. Na istom festivalu dobila je i cijeli niz nagrada i priznanja, od 1. mjesta publike, 1. mjesta žirija, do višestruke nagrade "Roženice" za korištenje i njegovanje istarskog melosa, nagrada za tekst i jubilarnih priznanja. Već godinama nastupa u Americi i Kanadi, gdje je promovira Pulu i Istru kroz glazbu. Nakon prve LP-ploče i kazete "Ti si moje jedro" izdala je do danas još 11 samostalnih projekata i snimila više ode 15 videozapisa. Glazbeni spoj tradicije, suvremenih tekovina i mainstream pop melodije Vesnin je zaštitni znak, što u cjelini tvori prepoznatljivi istarski pop. U svojoj četrdesetogodišnjoj karijeri ova svestrana glazbenica surađivala je s nizom sastava i izvođača, snimila je niz video-spotova te je sudjelovala na bezbroj humanitarnih manifestacija. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter