Nagrada i pulskom kazalištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Hrvatski centar za dramski odgoj s namjerom poticanja i promicanja tog vida djelatnosti ove je godine ustanovio nagradu za razvoj dramskog odgoja, koja ce biti dodijeljena u petak u 19.30 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula", kazala je Gordana Jeromela Kaic, ravnateljica INK-a, na konferenciji za novinare u srijedu. U petak je Medunarodni dan dramskog odgoja koji se prvi put slavi i u Hrvatskoj. O programu te manifestacije govorili su voditelji Dramskog studija INK-a, Aleksandar Bancic i Marijana Peršic.

"INK ce biti domacin dodjele nagrade za razvoj dramskog odgoja, a ona se ove godine dodjeljuje u dvije kategorije. Za trajan doprinos dramskom odgoju u Hrvatskoj dobila ju je Ana Cvenic, uciteljica i dramska pedagoginja iz Andrijaševaca, koja je postavila visoke i uzorite standarde stvaralackog dramskog rada u školskim dramskim i recitatorskim družinama. Posebno nas veseli što je drugu nagradu, onu za poseban doprinos dramskom odgoju, dobio INK za uspješno pokretanje i organiziranje Pulskog foruma - festivala primijenjenog kazališta tijekom protekle dvije godine", kazao je Bancic.

Na dodjeli nagrada bit ce procitano i pismo koje je u povodu Medunarodnog dana dramskog odgoja napisala Mercy Mirembe Ntangaare, istaknuta dramska pedagoginja iz Tanzanije i potpredsjednica IDEA-e, Medunarodne udruge za dramu, kazalište i odgoj. Nakon podjele nagrada Kazališni studio mladih Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu izvest ce predstavu "Vježbe iz hrvatske konverzacije i dikcije za varaždinsku mladež", oblikovanu prema tekstovima Eugenea Ionesca, cime pocinje suradnju s Dramskim studijom INK-a.

Pod umjetnicko-pedagoškim vodstvom Vlade Krušica u predstavi ce igrati Leticija Hutinski, Lucija Kolaric, Hana Kunic, Doroteja Mandaric, Neven Mesec, Ana Mihalinec, Donata Rihtaric, Monika Roth, Rose Marie Šturlic, Stela Tudan i Sindy Vukovic.


Podijeli: Facebook Twiter