Nagrada harmonikašu Amadeju Herzogu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Harmonikaš Amadej Herzog, nekadašnji student klasicne harmonike Odjela za glazbu Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli (klasa doc. Slavko Magdic) i polaznik poslijediplomskog studija pri Royal Academy of Music (Kraljevskoj akademiji u Londonu) u klasi prof. Owena Murrayja, proteklog je tjedna primio prvu nagradu te je proglašen apsolutnim pobjednikom prestižnog RAM Club Prize natjecanja koje se održalo u Dukes Hallu ove priznate visokoškolske ustanove.

Herzog je uspjeh postigao nastupivši kao jedini harmonikaš u velikoj konkurenciji instrumentalista svih kategorija i formacija (solisti i ansambli) iz svih krajeva svijeta.

- Smatram da je to velik uspjeh ne samo za mene, vec i za cijeli harmonikaški svijet, a i za grad Pulu, rekao je Herzog za Glas Istre.

Podsjecamo da mu je tijekom studija u Puli dodijeljena diploma za umjetnicki angažman i poseban doprinos u promociji Odjela za glazbu Sveucilišta Jurja Dobrile.

Herzog do sada bilježi vrijedna medunarodna priznanja i brojne zapažene koncertne uspjehe. Nastupao je u mnogim prestižnim dvoranama u Velikoj Britaniji, a uz solisticke koncerte održao je i one u suradnji s eminentnim kolegama i orkestrima, poput Birmingham Symphony Orchestra i Mariinsky Theatre Orchestra pod ravnanjem maestra Valerija Gergieva.


Podijeli: Facebook Twiter