Nagrada Grada Pule Hermanu Buršicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na svecanoj sjednici Gradskog vijeca u povodu Dana Grada Pule 5. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu bit ce dodijeljene ovogodišnje nagrade Grada, a laureati su profesor Herman Buršic, atleticarka Mikela Ristoski, HRT - Radio Pula te umjetnik Gualtiero Mocenni. Nagradene je na prijedlog Odbora za nagrade potvrdilo Gradsko vijece na svojoj posljednjoj sjednici.

Profesoru Hermanu Buršicu, u konkurenciji 12 kandidata, na prijedlog Josipa Jurinovica i podržavanje prijedloga gradonacelnika Borisa Miletica, dodijeljena je Nagrada Grada Pule, za dugogodišnji znanstveni i strucni rad kojim je dao znacajan doprinos razvitku i ugledu Pule. Uz nagradu bit ce mu dodijeljena i novcana nagrada u iznosu šest prosjecnih mjesecnih placa u Gradu u ovoj godini.

Atleticarki Mikeli Ristoski, u konkurenciji dvije kandidatkinje, na prijedlog Mjesnog odbora Veruda i uz podržavanje prijedloga gradonacelnika, dodijeljen je Grb Grada Pule za postignute izvanredne rezultate u paraolimpijskom sportu 2010. godine kada je postala dvostruka svjetska prvakinja i rekorderka, a uz nagradu pripast ce joj i novcana nagrada u iznosu dvije prosjecne mjesecne place u Gradu.

Od pet kandidata za Povelju Grada Pule, na prijedloge Mjesnog odbora Vidikovac i gradonacelnika, nagrada je pripala Radio Puli HRT-a za osobita postignuca u emitiranju i produkciji programa tijekom 50 godina rada, kojim njeguju kulturnu baštinu, tradiciju i obicaje našeg kraja.

Povelja pocasni gradanin Grada Pule u 2011. godini, na prijedlog Mjesnog odbora Vidikovac, dodijelit ce se Gualtieru Mocenniju, istarskom kiparu i slikaru, koji je svojim umjetnickim izricajem i skulpturama trajne umjetnicke vrijednosti uljepšao grad te dao osobit doprinos promociji kulture Pule.


Podijeli: Facebook Twiter