Nagrada Dramskom studiju INK-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 19. Assiteju, susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade održanom u Bjelovaru, nagradu za najbolju predstavu u cjelini dobila je predstava "Razredni neprijatelj" u izvedbi Dramskog studija INK-a iz Pule.

Djelo je režirao Luka Mihovilović, ujedno autor glazbe i koreograf. Predstava je to koja više postavlja pitanja nego što daje odgovore, a bavi se učenicama jedne škole na rubu grada, kvarta poznatog po kriminalu, što se reflektira i na školu.

Unutar te škole postoji grupa učenica, izgubljenih slučajeva, od kojih su svi, pa i nekad nadobudni profesor koji je u međuvremenu postao ravnatelj, digli ruke i to zbog njihovog agresivnog ponašanja. Publika je suočena s njihovim propalim životima dok jedna drugoj pričaju o sebi, a jedini koji dolaze do njih su policajci i ravnatelj kao prvi čovjek te ustanove. Nema profesora ili ikoga kojima bi one zbiljski bile važne.

U predstavi glume polaznice Dramskog studija INK-a Lucija Brkić, Sanela Hasanbegović, Leonarda Sep, Jana Fočak, Michelle Salome Kursar, Nora Čulić Matošić, Tisa Kliček, Nikolina Tomić i Filip-Josip Turk.

Autorica stihova je Lućija Travičić, majstor rasvjete Dario Družeta, majstor tona Miodrag Flego, a za izbor kostima pobrinula se Desanka Janković koja ih je odabrala iz fundusa INK-a.

Nagrada za najbolji dramsko-pedagoški rad dodijeljena je Areti Čurković, voditeljici Dramskog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, a posebne pohvale komisije upućene su Kazališnoj radionici Malik iz Rijeke (predstava "Neobuzdani galeb"), Grupi 7A Kazališta Trešnja iz Zagreba  (predstava "Trešnjalot"), Studiju Dada KD Pinkleca iz Čakovca (predstava "Ivica i Marica: Pseća priča") te kazališnoj radionici Donatolina KL Zadar (predstava "Panika u Mrazogradu").

Na susretu je nastupilo 13 dramskih studija, a održana je i dvodnevna radionica "Kreativna komunikacija" za 12 polaznika dramskih studija. U žiriju su bili redatelj Damir Mađarić, glumac i lutkar Šiško Horvat Majcan i dramaturg Siniša Bahun. (V. B.)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter