Nagodili se Grad Pula i Merum

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošlog petka sudskom je presudom na Opcinskom sudu u Puli okoncana parnica izmedu Grada Pule i tvrtke Merum projekt iz Zagreba, a time i višegodišnji spor oko zemljišta u Šijani na podrucju nekadašnje vojarne "Vladimir Gortan". Stranke koje su bile u sporu, dakle Grad Pula i Merum projekt, predložile su sudu rješenje spora nagodbom, što je sudac i prihvatio.

Nakon godinu i pol dana natezanja sklopljena je nagodba koju su nedavno prihvatili i gradski vijecnici, a kojom se polovica prvotno planiranog zemljišta, dakle 8.510 cetvornih metara koji se prostiru duž Koparske ulice, prodaje zagrebackoj tvrtki Merum projekt za 1,7 milijuna eura, cime se cijena kvadrata prodanog zemljišta više nego udvostrucila i s prvotnih 94 popela na 200 eura. Grad ce preostalu polovicu zemljišta moci ponovno izložiti licitaciji i možda ponovno postici cijenu od 200 eura po kvadratu.

Iako se u javnosti pojavila informacija da je zbog ove nagodbe policija "cešljala" odvjetnicki ured koji je zastupao Grad Pulu u ovom sporu, a navodno po prijavi vijecnice i nositeljice Nezavisne gradske liste Loredane Štok Državnom odvjetništvu, pokušali smo provjeriti je li to doista tocno. Do voditelja odvjetnickog ureda u petak nismo uspjeli doci, ali smo od Loredane Štok saznali da je prijava još uvijek u izradi te ce biti upucena kako Državnom odvjetništvu, tako i Državnoj agenciji za javnu nabavu, i to vec iduceg tjedna jer, kaže, dosad nije mogla doci u posjed cjelokupnoj dokumentaciji.

- Osobno mislim da je u ovom predmetu u pitanju nezakonitost i da tu ima posla za Državnu agenciju i Državno odvjetništvo. Cak i ako je nagodba sudski sklopljena, to ništa ne znaci jer odvjetništvo može pokrenuti postupak za ukidanje pravomocnosti. Iako mislim da nisam ni trebala podnositi prijavu jer je Državno odvjetništvo moglo imati uvida u cjelokupan predmet putem medija te se po službenoj dužnosti ukljuciti u postupak, ja cu im prijavu ipak poslati, kao i još nekim institucijama na znanje. Ovaj predmet "smrdi do neba", zakljucila je na kraju vijecnica Štok.


Podijeli: Facebook Twiter