Nagodba s Goljom za mir u kuci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labinsko Udruženje obrtnika prihvatilo je nagodbu s bivšim tajnikom Arduinom Goljom nakon što je ovaj pokrenuo sudski spor zbog nezakonitog umirovljenja, potvrdio nam je predsjednik Valter Karlovic. Gradsko udruženje isplatit ce dva osobna dohotka, ukupno 18 tisuca, a Županijska obrtnicka komora 15 tisuca kuna otpremnine.

"Ucinili smo to zbog mira u kuci, normalizacije rada udruženja nakon dvogodišnje trakavice. Bilo je temelja za sudenje neizvjesnog ishoda pa je ovo najbezbolnije rješenje - izbjegli smo navlacenje po sudu i nabijanje troškova, što bi koristilo samo odvjetnicima. Golja bi za mirovinu bio izgubio cijelu godinu - bit ce mu stoga podmirene place za studeni i prosinac", komentirao je Karlovic.

Golja nam je, pak, kazao da je tužbu - kojom bi bio tražio odštetu od oko 150 tisuca kuna - povukao i prije ovakve odluke udruženja. Veli da je u mirovini od 1. sijecnja.

Njega je, inace, s 31. listopada prvotno umirovio Upravni odbor predvoden Narcizom Smokovicem, donedavnim predsjednikom udruženja, ocijenivši da je tajnik stekao sve uvjete za odlazak u starosnu mirovinu po sili zakona. Od sredine veljace funkciju tajnika obnaša Alis Šaina, izabrana na javnom natjecaju.


Podijeli: Facebook Twiter