Nagnuta stabla u Šijani "pokosit" će nova prometnica

Uz Šijansku cesto još je nekoliko borova opasno nagnutih nad prometnicu (D. MEMEDOVIĆ)
Uz Šijansku cesto još je nekoliko borova opasno nagnutih nad prometnicu (D. MEMEDOVIĆ)

Nesreća koja se dogodila u nedjelju oko podne na Šijanskoj cesti u Puli, kada je na automobil u kojem je bilo troje ljudi palo stablo i doslovce ga spljoštilo, dovoljan je razlog da se tom događaju posveti velika pozornost. Tim više jer bi se takav scenarij mogao ponoviti. Naime, na tom je dijelu ceste još barem pet borova koji su opasno svinuti i izgledaju kao da će svaki čas pasti na prometnicu.

Što se kani poduzeti da bi se spriječile ovakve nesreće pokušali smo prvo doznati u Gradu Puli. Nadležni pročelnik Damir Prhat pojasnio nam je da je taj dio u nadležnosti Hrvatskih šuma.

- Ono što mi radimo je da konstantno pregledavamo, odnosno procjenjujemo potencijalno opasna stabla te ih, ako je potrebno, uklonimo, veli nam Prhat.

Dodao je da će se stabla uz Šijansku cestu, uključujući ona na dijelu gdje se dogodila nesreća, ukloniti u sklopu proširenja te prometnice, odnosno spajanja na novi rotor u Šijani. U tijeku je rješavanje imovinskopravnih odnosa, no kada će se to dogoditi, nije želio nagađati.

Nešto više informacija pokušali smo dobiti iz Hrvatskih šuma, no upravitelj Valter Buršić cijeli je dan bio na terenu. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter