Nagyjev 'Bodyland' u Fažani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U fažanskom Turistickom uredu pred brojnim posjetiteljima otvorena je izložba fotografija Zoltana Nagyja "Bodyland". Rijec je o još jednoj realizaciji nagrade strucnog žirija prošlogodišnjeg Open Riva Arta, a koja ukljucuje samostalnu izložbu i tiskanje popratnog kataloga.

Autor je vrlo kratko najavio izložbu kao nastavak serije "Kristalno cisti snovi".

Zoltan Nagy autor je mlade generacije koji svoj rad temelji na promišljanju covjeka s filozofskog i psihološkog aspekta, kao i tjelesnog. Orijentiran je na digitalnu fotografiju, minimalistickog, osebujnog rukopisa, gotovo slikarskog, u kompoziciji i akcentualizaciji motiva.

Ovo je samo jedna u nizu izložbi kojima autor nastoji ostvariti sljedeci u nizu projekata na temu fetiša u odnosu emocionalne naravi izmedu ljubavnih aktera, a nastavak je "Silentiuma" iz MUL-a i serije "Kristalno jasni snovi", kad je autor bio i finalist rovinjskih Photodaysa.

U vrlo osobnoj maniri autor se suprotstavlja globalizaciji i pojeftinjivanju emocija te cini percepciju drugog ljudskog bica ogromnim iskorakom u poštivanju postojanja svake moguce ljudske povezanosti, bliskom i dostupnom, prepuštajuci publici omjer prepoznatljivosti.

Izložba je otvorena do 14. rujna, a može se razgledati svakodnevno od 8 do 22 sata.


Podijeli: Facebook Twiter