Naftaplin dobiva glazbenu ogradu i pametnu klupu

Radovi na gradskom kupalištu odvijaju se planiranim tempom i bit će zgotovljeni do konca travnja
Radovi na gradskom kupalištu odvijaju se planiranim tempom i bit će zgotovljeni do konca travnja

Pema planovima odvija se preuređenje gradskog kupališta nadomak marine i suda u Poreču, poznatijeg po imenu Naftaplin koji spada u posjećenije plaže na ovom području. Radovi su startali početkom veljače a do danas su dovršeni gotovo svi radovi demontaže i rušenja, izveden je iskop uz postojeći potporni zid radi njegove sanacije, potom su izvedeni kanali za dovod struje (osvjetljenje rekreacijskih platoa) i (tuševi). Pripremaju se površine za izradu platoa sa sportskim spravama i ulazi u more, pripremljena je armatura za betoniranje temelja potpornog zida, a samo betoniranje počinje uskoro. Također, kako smo doznali iz gradske uprave, definirana je i naručena urbana oprema.

Gotovo krajem travnja

-Grad Poreč svake godine ulaže u nove sportske, društvene i javne sadržaje, a sve kako bi osigurao ugodniji, kvalitetniji i ljepši boravak lokalnom stanovništvu i turistima. Izvođač radova je Ekspert gradnja iz Buzeta, s kojom je ugovorena vrijednost radova od 1,84 milijuna kuna bez PDV-a. Radovi, koji će biti zgotovljeni do konca travnja, obuhvaćaju područje od 1.500 četvornih metara, što podrazumijeva uređenje šetnice i pripadajućih plaža, izradu dodatnih pristupa plažama za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću i nasipavanje plaže kamenim oblutcima, doznajemo od Vedrane Valić iz gradskog odjela za odnose s javnošću.

Projekt obuhvaća zamjenu postojeće dotrajale ograde novima, a potporni zid šetnice, koji je uslijed utjecaja mora i vremena dotrajao, sanira se. Uz šetnicu, na postojećoj parkovnoj površini napravit će se sportsko rekreacijska zona gdje se projektiraju platoi sa sportskim spravama. Na mjestima sportsko rekreativnih zona projektiraju se „zeleni džepovi“ s grmljem i raslinjem mediteranskog karaktera.

Glazbena ograda

Kako nadalje doznajemo iz gradske uprave, postavit će se novi tuševi, klupice i koševi, kao i svlačionice, od kojih je jedna prilagođena korištenju osoba s invaliditetom ili smanjene pokretljivosti. Predviđeno je postavljanje pametne klupe koja je inovativan patentirani dizajn, ekološki osviješten jer ima napajanje pomoću solarnih panela. Šetnica će se dodatno obogatiti postavljanjem glazbene ograde koja „proizvodi“ melodiju.

Za ostvarenje ovog projekta Grad je dobio bespovratnih 600 tisuća kuna od Ministarstva turizma. (T. KOCIJANČIĆ)

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter