Nadzirite gospodarstvo bolje nego HRT

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski je sabor danas odlucio: ?uro Popijac novi je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva, a potpredsjednici Vlade ministri zdravstva i financija Darko Milinovic i Ivan Šuker. U raspravi o imenovanju novog ministra gospodarstva ?ure Popijaca te novopostavljenih potpredsjednika Vlade Darka Milinovica i Ivana Šukera, u ime Kluba zastupnika IDS-a govorio je Damir Kajin.

- Program ministarstva, nažalost, u ovom trenutku nismo culi i žalim da nema programa Ministarstva gospodarstva. Ako sve bude išlo ovako kao što ide do sada, onda ce to naprosto biti katastrofa. Postavlja se pitanje tko je kriv za situaciju u zemlji. Usudio bih se reci da su to vlade, rekao je Kajin.

"Vi, gospodine Popijac - želim svaki uspjeh da se razumijemo - poznajete poslovnu elitu Hrvatske vjerojatno najbolje od sviju nas u ovome Domu. U toj poslovnoj eliti, kao i u Saboru, u strankama, bolnicama, upravi ima sjajnih ljudi, ali i onih koji su od države sve dobili za ništa, a zapravo nikome vratili ništa. Za pocetak mislim da bi bilo dobro kada bi se objavilo sve tvrtke koje su 2009. radile recimo s državom. Na cestama, s HEP-om, itd., i onda cemo primijetiti preko toga svu bijedu hrvatske poslovne elite", zatražio je zastupnik.

Založio se za što hitnije angažiranje oko brodogradnje: "Ako Uljanik za tri mjeseca ne zakljuci nove poslove, bit ce u velikim problemima nakon 2011. Zato vec sada razmišljaju da sami od sebe naruce dva broda, da bi naprosto mogli ostati u toj tržišnoj utakmici. Kako ce to na kraju izgledati, što bi to trebalo uciniti za hrvatsku brodogradnju? Gospodine Popijac, otidite u Pulu do Radolovica i Brajkovica. Neka država ocisti bilance i neka što prije nekoga pronade do dokapitalizira brodogradilišta.

Što se tice vremena i nadzora, gospodine Popijac, budite uspješni u ovom ministarstvu, ja vam želim svako dobro i nadzirite hrvatsko gospodarstvo bolje nego HRT, koji i mene danas tuži za 110 tisuca kuna", porucio je Kajin novom ministru ?uri Popijacu.


Podijeli: Facebook Twiter