"Nad(stvarnost)" Vanese Aničić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba "Nad(stvarnost)" autorice Vanese Aničić bit će otvorena večeras u 20 sati u Klubu mladih Klub 21. Izložbeni prostor Topla veza u KuC-u Lamparna namijenjen je predstavljanju neafirmiranih, mladih i nadolazećih umjetnika, kao i za sve one koji misle da to jesu ili jednog dana to žele postati.

Kroz simbolične crteže, naizgled sasvim običnih portreta, umjetnica je utkala simboliku života, smrti te emotivnosti. Kroz metafore prikazuje prolaznost života te dubinu samog postojanja, ali i blizinu smrti. Preispituje osjećaje ljubavi, straha, nade i mržnje, traži poveznicu između prirode i ljudskih misli, dajući i samoj prirodi antropomorfizirani oblik. Traži dublje značenje u svakome aspektu čovjekova života, suprotstavljajući ljudske likove s ponekad nerealnim idejama o nadi, strahu, životu i smrti, navedeno je u najavi.

Vanesa Aničić rođena je 2000. godine u Puli, pohađa treći razred Srednje škole Mate Blažina u Labinu. Od malih nogu pohađa likovnu radionicu Točka u Potpićnu pod vodstvom prof. Davorke Vadanjel. Sudjelovala je na brojnim likovnim natjecanjima, a osim crtanjem bavi se i poezijom, gdje je također osvojila brojne nagrade.

Izložba u Klubu mladih KuC-a Lamparna njena je prva samostalna izložba, koja ostaje otvorena do 7. prosinca od ponedjeljka do subote od 18 do 20 sati.

Projekt Kluba mladih Klub 21 sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter