Nađeni otisci Anisa Amrija u kamionu kojim je izvršen napad u Berlinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otisci prstiju Anisa Amrija, Tunižanina osumnjičenog za napad na Božićni sajam u Berlinu, pronađeni su na vratima kamiona koji je u ponedjeljak usmrtio 12 osoba, objavili su u četvrtak njemački mediji.

Otisci osumnjičenog pronađeni su na vratima vozača kamiona registriranog u Poljskoj, objavile su novine Sueddeutsche Zeitung. Berliner Zeitung izvještava kako su tragovi otisaka pronađeni i na volanu vozila. Mediji nisu imenovali izvore tih informacija, a policija je odbila dati svoj komentar, piše Reuters.

Policija je započela potragu za Amrijem nakon što su pronašli njegove osobne dokumente ispod sjedala u kamionu, a televizija rbb izvještava kako je on u bijegu od mjesta zločina izgubio i svoj novčanik i mobitel.

Islamska država preuzela je odgovornost za taj najkrvaviji napad na njemačkom tlu od 1980. godine. Napad je izazvao zabrinutost europskih država uoči Božića zbog čega je pojačana sigurnost na kontinentu.

"Diljem države se provode potrage i istrage", otkrio je za AFP glasnogovornik njemačkog antiterorističkog odjela tužiteljstva.

Televizijska mreža WDR ranije je potvrdila kako je izvršen pretres u jednom stanu u Dortmundu, dodajući kako je policija uhitila četvero osoba. Prema izvještajima televizije N-TV, četvero uhićenih bili su povezani s osumnjičenim Anisom Amrijem.

Glasnogovornik glavnog njemačkog tužiteljstva odbacio je te medijske izvještaje, dodavši da ne želi otkrivati više informacija kako ne bi ugrozio istragu, prenosi Reuters.

Amri je u Njemačku došao u srpnju 2015. godine iz Italije iz koje je stigao kao izbjeglica iz Tunisa 2011., i u kojoj je proveo vrijeme u zatvoru zbog kriminalnih aktivnosti.

Njegova ga je majka pozvala da se preda njemačkim vlastima, prenosi dpa.

"Ako moj sin stoji iza napada, ja ga se odričem", rekla je Nour al-Huda, Amrijeva majka, u razgovoru za tuniške novine al-Chourouk.

"Razgovarala sam s njim prije nekoliko dana. Poslao mi je poklone i novac", istaknula je al-Huda, dodavši kako se njezin 24-godišnji sin htio vratiti u Tunis kako bi riješio svoj pravni status u domovini oko ranijih optužbi o krađi kamiona. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter