Nađena lubanja pripada Josipu Mikuljanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šest godina nakon pronalaska ljudske lubanje u šumi između Štrmca i Nedešćine još 12. lipnja 2007. DNA analizom je potvrđeno da nedvojbeno pripada Josipu Mikuljanu iz Labina, rođenom 1942. godine, izvijestila je jučer Suzana Sokač iz PU istarske. Time prestaje službena potraga za Mikuljanom koji je u dobi od 64 godine nestao 18. listopada 2006. godine s adrese u Labinu, a posljednji je put toga dana viđen oko 13.30 sati u mjestu Snašići.

Iz PU istarske međutim doznajemo da uzrok smrti muškarca još nije utvrđen odnosno da zasad nemaju informaciju je li riječ o nasilnoj ili prirodnoj smrti. Intrigantno u ovom slučaju jest to što je policija nakon pronalaska ljudske lubanje 2007. temeljito pretražila šumu između Štrmca i Nedešćine u potrazi za ostatkom tijela, ali bez uspjeha. Stoga ne čudi da je pronalazak ljudskih kostiju koncem travnja ove godine u jami kod Ripende dao povoda spekulacijama da je riječ o tijelu Mikuljana.

Međutim, nikakve poveznice između lubanje i kostiju nađenih u Ripendi zasad nema. Potvrdila nam je to glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Puli Mirjana Zenzerović, koja je ujedno zadužena za istragu pokrenutu nakon pronalaska kostura nepoznate osobe.

- Ondje je nađen kostur osobe, zajedno s lubanjom, a biološki tragovi zasad ne upućuju na povezanost s Mikuljanom, kazala je Zenzerović dodajući da su izvidi u tijeku. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter