Nadalu 6. Roland Garros

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolac Rafael Nadal obranio je poziciju broj jedan, u finalu Roland Garrosa svladao je Švicarca Rogera Federera sa 7:5, 7:6 (3), 5:7, 6:1 poslije tri sata i 40 minuta igre. Time je Nadal šesti put osvojio pariški Grand Slam turnir, izjednacivši rekord Bjorna Borga.

Nadal sad na pariškoj zemlji ima nevjerojatni omjer 45-1, pritom je cetvrti put u finalima Roland Garrosa nadjacao Rogera Federera. Švicarcu, vlasniku rekordnih 16 Grand Slam turnira, Nadal se polako približava. Španjolac je sad na deset Grand Slam naslova. S 25 godina... Uz dominaciju u Parizu, dvaput je slavio u Wimbledonu, jednom na US Openu i Australian Openu.

Federer je otvorio susret vodstvom 3:0, forhend je sjajno radio, baš kao protiv ?okovica. Kod vodstva 5:3 Federer je imao set loptu, ali skracena lopta promašila je cilj za centimetar. Nadalu nije trebalo više. Triput zaredom oduzeo je pocetni udarac Švicarcu, napravivši ujedno i korak prema drugom setu.

Nadal je imao i "break" prednosti u trecem setu, ali Federer je uspio produžiti nadu. Dobio je trecu dionicu, ali nakon toga njegove su noge postale teške, za nijansu sporije, što je stvorilo razliku. Kralj zemlje završio je u prašini kad je Federer promašio na mec loptu, znajuci da je za još jedan korak bliže najvecem svih vremena. Od kojeg želi biti - bolji. Nadal sad ima omjer 17-8 protiv Federera. (Z. HORVAT/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter