"Nadalina" u Royal Albert Hallu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Erupciji vulkana na Islandu unatoc, zbog cega je bio upitan odlazak u London, Oliver Dragojevic održao je u ponedjeljak koncert u Royal Albert Hallu.

Sve je pocelo baladama koje je izveo u pratnji zagrebackih simfonicara i prateceg benda, mahom sastavljenih od mladih predstavnika glazbene scene u Hrvatskoj, pod vodstvom Alana Bjelinskog i Ante Gele.

Poceo je lagano i dostojanstveno, s punim respektom prema prostoru u kojem se nalazi. Prvi dio koncerta zaokružio je pozivanjem na pozornicu Dupina, benda koji ga prati vec više od petnaest godina.



Tada se dogodilo ono što su mnogi ocekivali, a što samo Oliver može - usred Royal Albert Halla izjaviti "Niman vam ja pojma engleski", a onda uzeti harmoniku i raspaliti, kako ju je sam nazvao, prvu rap pjesmu u Hrvatskoj - "Nadalinu".

U tim trenucima Royal Albert Hall se pretvorio u Hajdukov stadion na Poljudu, a mnogobrojni su posjetitelji ustali na noge, mnogi dirnuti prisustvom Dalmacije u zemlji u kojoj godinama žive.

Drugi dio koncerta, u kojem je gostovao mladi rijecki pjevac Marko Tolja, poceo je izvedbom pjesama "Dobar dan" i "I You've Got A Friend" na kojima je gostovao najpoznatiji crnacki gospel zbor u Europi, London Community Gospel Choir, za ovu priliku nazvan The Rev Gospel Collective.

Za kraj, Oliver je ostavio "Cesaricu" i "Vjeruj u ljubav", na kojoj je ponovo gostovao The Rev Gospel Collective. Ova avantura splitskog pjevaca bit ce zapisana i na nosacu zvuka.


Podijeli: Facebook Twiter