Nadal otkazao Australian Open

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trenutačno četvrti tenisač svijeta, Španjolac Rafael Nadal (26) otkazao je nastup na prvom "grand slam" turniru sljedeće godine, Australian Openu koji počinje u Melbourneu 14. siječnja zbog trbušnog virusa.

Nadal zbog ozljede koljena nije igrao još od lipnja ove godine kada je izgubio u 2. kolu Wimbledona od Čeha Lukaša Rosola, a svoj je povratak planirao još za ovaj tjedan na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju. No, trbušni virus prisilio ga je na odgodu povratka natjecateljskom tenisu za još najmanje mjesec dana.

"Moje koljeno je mnogo bolje, a proces rehabilitacije je prošao u skladu s liječničkim predviđanjima. No, zbog virusa nisam mogao trenirati ovoga tjedna. Stoga sa žaljenjem moram objaviti kako neću igrati ni sljedećeg tjedna u Dohi niti na Australian Openu. Stoga ću se izgleda vratiti tek u Acapulcu krajem veljače iako bih mogao razmotriti nastup na nekom ATP turniru i ranije. Oduvijek sam govorio kako ću se vratiti kada ću biti potpuno spreman", objavio je Nadal. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter