Nadal osvojio Roland Garros

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal deveti put u karijeri osvojio je Roland Garros nakon što je u finalu nakon tri i pol sata igre pobijedio srpskog tenisača Novaka Đokovića 3-6, 7-5, 6-2, 6-4.

Bio je to njihov čak 42. međusobni susret i 23. pobjeda španjolskog tenisača, dok je Đoković ostao na 19. pobjeda. Ove godine su igrali tri puta, a u prethodna dva meča, u Rimu i Miamiju slavio je Đoković.

Nadal je devetim naslovom postao najuspješniji tenisač u povijesti pariškog turnira. Do sada je dijelio titulu s Francuzom Maxom Decugisom, koji je također osvojio osam titula, u razdoblju od 1903. do 1914. Nadal je ujedno postao i prvi tenisač koji je osvojio pet uzastopnih titula na Roland Garrosu.

Španjolskom tenisaču je to bio 14. Grand Slam turnir u karijeri, čime se izjednačio na drugoj poziciji s Amerikancem Peteom Samprasom. Na vrhu je Švicarac Roger Federer sa 17 naslova. Đoković je ostao na šest Grand Slam titula.

Đoković je odlično otvorio meč i nakon 44 minute igre dobio prvi set 6-3. Ključni trenutak dogodio se u osmoj igri kada je Đoković oduzeo servis Nadalu i poveo 5-3. Španjolac se u idućoj igri mogao spasiti, no Đoković je spasio dvije break lopte i osvojio set.

Nadal je u drugi set krenuo agresivnije i u šestoj igri je načinio break za vodstvo 4-2. Đoković je odmah uzvratio vrativši servis za 4-3, no Nadal je u 12. igri još jednom oduzeo servis Đokoviću za 7-5 i poravnanje.

Treći set je donio potpunu dominaciju Španjolca. Nadal je poveo 3-0, uz jedan break, a sve je zaključio kod 5-2 oduzevši Đokoviću ponovo servis. Đoković je imao šanse za preokret u petom i sedmom gemu, kada je imao break lopte, ali ih nije iskoristio.

U četvrtom setu gledali smo ravnopravnu igru do šestog gema kada je Nadal načinio break za 4-2, no srpski tenisač se nije predavao i već u idućoj igri je vratio izgubljeni servis. Ipak, u desetom gemu je Nadal načinio još jedan break za 6-4 i veliko slavlje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter