Nadal i Šarapova pobjednici Indian Wellsa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski tenisač Rafael Nadal svladao je u finalu ATP Masters turnira u Indian Wellsu Argentinca Juana Martina del Potra sa 4:6, 6:3, 6:4, osvojivši rekordni 22. ATP naslov iz serije Masters i 53. pojedinačni ATP naslov.

Del Potro je osvojio prvi set u 54 minute i razbio Nadala na otvaranju u drugom setu. No, Nadal je nizom od pet gemova svladao Argentinca u drugom setu, a zatim i u trećem, nakon što je njegov protivnik spasio tri meč lopte.

Španjolac, koji je do trećeg naslova u Indian Wellsu došao nakon dva sata i 29 minuta, rekao je da je to vjerojatno bila jedna od njegovih najvažnijih emocionalnih pobjeda.

"Počeo sam igrati fantastično, a zatim je del Potro počeo igrati malo agresivnije", rekao je Nadal, kojem je to bio prvi nastup na tvrdoj podlozi od Tokija 2010. jer je u međuvremenu pauzirao sedam mjeseci zbog ozljede koljena. Dodao je da je igrao preagresivno za svoju igru ali je nakon što se smirio počeo igrati bolje i malo sporije. "Moj pokret je bio nevjerojatan", kazao je Španjolac.

Ruska tenisačica Marija Šarapova pobjednica je velikog WTA turnira u Indian Wellsu, ona je u finalu uvjerljivo svladala Dankinju Caroline Wozniacki sa 6:2, 6:2. Šarapovoj je ovo prvi naslov u 2013. godini, a 28. u karijeri. U Indian Wellsu je po drugi put podigla pobjednički pehar, najbolja je bila i 2006. godine. (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter