Nadahnuto o slavnom Tiberiju Mitriju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstava "Fuori i secondi", u produkciji kazališta La Contrada iz Trsta, uprilicena je u rovinjskom kazalištu Antonija Gandusija. Rijec je predstavi posvecenoj tršcanskom boksacu i europskom prvaku u boksu Tiberiju Mitriju ciji je privatan život, osim onog profesionalnog, bio pun uspona i padova te obilježen tragedijama.

Kroz predstavu se alternira i "sukobljava" Tiberio kao mlad covjek te Tiberio u pozamašnim godinama koji je podložan alkoholu i drogi koji su, uz borbu, narušili njegovo mentalno zdravlje.

U režiji Francesca Macedonija, ova predstava predstavlja i niz likova koji su obilježili boksacev život - majku, suprugu i punicu, prijatelje te menadžere. Osim boksacke karijere Mitri se okušao i u glumi, no na taj je dio života slavnog tršcanskog boksaca stavljeno manje naglaska.

U predstavi glume Maurizio Zacchigna, Gian Maria Martini, Adriano Giraldi, Marzia Postogna, Maria Grazia Plos, Massimiliano Borghesi, Valentino Pagliei, Martina Valentini i Ariella Reggio. Scenografiju potpisuje Sergio D’Osmo, kostimografiju Saverio Calin a muziku je odabrao Massimiliano Forza.


Podijeli: Facebook Twiter