Nadahnuto glazbeno putovanje od Palestrine do Metallice

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Još jednom je potvrdila svoje sjajne vokalne sposobnosti, uigranost i uvježbanost Mješovita vokalna skupina Nešpula, koja se uz goste predstavila cjelovečernjim koncertom u subotu navečer u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. Jedanaest pjevača i pjevačica pod vodstvom Tatjane Merkl povelo je nazočne glazbenom šetnjom kroz djela iz klasične glazbe, narodne pjesme, poznate melodije poznatih bendova u a cappella verziji, zaradivši tako ovacije nazočne publike.

Istra Inspirit

Počelo je zajedničkim nastupom s Istra Inspirit bendom u sastavu Miroslav i Sedina Cerovac, Nataša Dragun i Zoja Poropat, a potom je Nešpula izvela prvi blok skladbi. Schubertova "Ave Maria", "Tararajčica" u aranžmanu Klaudije Racan Ukošić i Sandra Lučića, međimurska narodna "Čardaš" te poznata "La musica di notte" odmah su pokazale kako je Nešpula u stanju izvesti raznoliki repertoar, te da su itekako zaslužili sve nagrade i priznanja u svojih prvih deset godina djelovanja, što je bio i povod koncertu.

U drugom bloku startalo se s "Hail Holy Queen", nakon toga je bila na repertoaru "Super Flumina Babylonis" Giovannija Pierluigija Da Palestrine, "Neću više jazz kantati" Tamare Obrovac, kao i čuvena "Con te partiro'" koja je proslavila Andreu Bocellija. Potom su otpjevali bugarsku narodnu "Dilmano Dilbero", "Zoru", te "Balun" čiji je autor Bruno Krajcar.

Krajcar je kao gost večeri otpjevao svoju "Rožu", a izvrsna je bila i Nola, kojoj to nije prva suradnja s Nešpulom. Najprije su Gabi i Marijan – umjetnički i životni partneri izveli "Negdje između", a potom zajedno s Nešpulom "Drukčije".

I posljednji je tematski blok bio vrlo raznolik, gdje su posebno nadahnuti bili u skladbi "Priča od radića", a publika je mogla čuti i hit Metallice "Nothing Else Matters" u a cappella izvedbi. ABBA-ina "Take a chance on me" bila je također vrlo nadahnuta, kao i druge skladbe kojima su pokazali svoju glazbenu širinu.

Na kraju je predstavljen njihov singl "Probudi me". Tekst je napisala Sanja Brnobić, glazbu Marijan Jelenić iz grupe Nola, za instrumentalni aranžman zaslužan je mladi kompozitor iz Samobora Ozren K. Glaser, a publika je dobro prihvatila tu izvedbu, kao i samu pjesmu.

Svi članovi

Svakako treba napomenuti da Nešpulu čine Doris Mejak, Ornela Oršulić i Maja Miljavac (soprani), zatim Matea Meden, Tajana Šebek i Martina Šverko (alt), Sandro Lučić, Luka Lukačević i Daniele Ferro (bas), te Ana Bučko i Tatjana Merkl, ujedno i umjetnička voditeljica, kao tenori. Nešpula broji i još jednog novog člana, a to je Filip Lugarić u basovima.

Predstavili su se i mladi breakdanceri izvrsnim nastupom, a voditelj programa je bio simpatičan glumac poznat prije svega iz Teatra Naranča Franjo Tončinić. (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter