Nadahnuti Ivo Gamulin Gianni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncert Ive Gamulina Giannija "Ženama s ljubavlju" održan je nedjelju navečer u Domu hrvatskih branitelja. Ovaj izvrstan pjevač uz svoj bend nastupio je sam gotovo sat i pol vremena, uz izvrsne glasovne sposobnosti, moćan i snažan vokal, pokazavši njegovani i školovani glas, u stanju izvesti šaroliki tematski repertoar.

Gamulin je nakon kraće koncertne pauze prvi koncert održao upravo u Puli, koja mu je posebno draga jer je tu nastupio u punoj Areni prije četiri godine s velikom Gloriom Gaynor.

Koncert našeg ponajboljeg tenora, koji je preksinoć bio sjajno raspoložen, obuhvatio je evergreene i klasike, te ponešto dirljivo i romantično za sve generacije publike.

Publika je na početku bila malo sramežljiva i nije toliko pjevala s njim na glas, ali kasnije, kako se koncert bližio kraju, to je sve više pjevala i uživala u njegovoj sjajnoj izvedbi.

Njegov koncert pratili su raspoloženi posjetitelji svih generacija, a pjesme kao "Vilo moja", "Torna a Surriento", "O sole mio", "Funiculi funicula", "Caruso", "Parla piu' piano" iz čuvenog filma "Kum", "Smile" i druge, izvedene su jako nadahnuto, uz oduševljenje publike koja je bila zadivljena moćnim glasom, što su mnogi komentirali i prilikom završetka koncerta.

Gamulin je izveo i neke pjesme koje je napisala njegova prijateljica Alka Vuica, što je posebno naglasio, a bilo je tu i Cohenovih stvari, talijanskih kancona – sve to sugestivno i u dobrome raspoloženju.

Ivo Gamulin Gianni podrijetlom je s Hvara, a stalni je član ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. U svojoj bogatoj pjevačkoj karijeri ovaj je miljenik ženske publike i naš ponajbolji tenor održao niz gala koncerata sa svjetskim pjevačkim divama, a među njima su i Anna Oxa, Natalie Cole, Gloria Gaynor, Dionne Warwick i Pastora Soler. (V. BEGIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter