Nadahnuta šetnja Mozartovim arijama


Vinkuranski kamenolom Cave Romane ugostio je u četvrtak koncertni program u povodu 230. obljetnice praizvedbe Mozartove opere "Figarov pir".

U organizaciji Turističke zajednice Općine Medulin nastupila je Riječka filharmonija pod dirigentskom palicom Igora Vlajnića te solisti, sopranistice Anna Viola i Antonella Malis, tenor Alessandro Cortello i bariton Eugenio Leggiadri, a koncert je bio za uzvanike uz pozivnice.

Riječka filharmonija

Na programu su bile arije Fiordiligi "Come scoglio" iz opere "Cosi' fan tutte", potom arija Don Ottavija iz opere "Don Giovanni" naslovljena "Dalla sua pace", kao i prvi stavak "Male noćne muzike".

Iz opere "Čarobna frula" izvedene su arija Papagena, ona Tamina te duet Papagena i Papagene. Nastavak je bio u znaku "Figarovog pira", uvertire, potom arije Susanne "Deh vieni non tardar", duet Susanne i grofice "Canzonetta sull'aria" te arija Figara "Non piu' andrai".

Koncert je priveden kraju simfonijom br. 41 "Jupiter", odnosno prvim stavkom "Allegro vivace" te potom "Alleluja" iz "Exultate, Jubilate" i "Ave verum corpus".

O Riječkoj filharmoniji pod vodstvom Igora Vlajnića više je puta sve rečeno, no ovaj je poseban ambijent bila izuzetna prirodna pozornica za glazbenike, kao i za goste, sve redom renomirane pjevače koji su nastupali na najprestižnijim pozornicama.

Vrsni solisti

Odabrani repertoar, premda zahtjevan, bio je primjeren za širu publiku, koja je mogla uživati u šetnji Mozartovim djelima kroz dojmljive vokalne izvedbe uz pratnju isto tako vrsnih glazbenika.

Ovo je treći put da je sugestivan ambijent vinkuranskog kamenoloma kulisa koncertnom zbivanju u izvedbi renomiranih glazbenika sa značajnim repertoarom. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter