Nada Gašic na leipziškom sajmu knjiga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Leipziški sajam knjiga (od 17. do 20. ožujka) posredstvom Sajma knjige u Istri, ove godine predstavlja književnicu, prevoditeljicu i urednicu Nadu Gašic.

U obilnom programu koji predstoji Nadi Gašic na leipziškom sajmu 18. i 19. ožujka organizatori izdvajaju razgovor o jeziku s Davidom Albaharijem u programu "Jugoslavija Revisited", suradnju beogradskih i zagrebackih pisaca koji su tiskali svoje knjige u Zagrebu i Beogradu (program "Belgrad-Zagreb-Express"), citanje ulomaka romana u društvu s poznatim beogradskim piscem fantastike Zoranom Živkovicem, sudjelovanje na tribini o hrvatskome ženskom pismu zajedno s Oljom Savicevic Ivancevic, Ivanom Simic Bodrožic, Cristine Koschmieder, Ivanom Šoljat Kuci, i naravno, predstavljanje njenog posljednjeg romana "Voda, paucina".

Gašic je diplomirala sociologiju i jugoslavistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, studirala je ceški jezik na filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta u Pragu i obranila doktorsku disertaciju koja se bavila temom hrvatsko-ceških kulturoloških veza. Autorica je i romana "Mirna ulica, drvored", koji je Društvo hrvatskih književnika nagradilo i proglasilo najboljom debitantskom knjigom te godine.


Podijeli: Facebook Twiter