Nad Delfinom turisti i imucni Puljani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se vec mjesecima govori o gradnji apartmanskog naselja iznad sportske lucice Delfin, sada je ta prica dobila i prve konkretne obrise. Naime, u veljaci je pokrenuta procedura izrade Urbanistickog plana uredenja (UPU) Delfin, a u cetvrtak je u komunalnoj palaci održana i prethodna rasprava o prijedlogu UPU-a.

Iz njega se, medutim, može vrlo malo toga išcitati. Tako su predstavnici Mjesnog odbora Veruda ostali uskraceni za odgovor izradivaca, tvrtke Urbis 72, o tome koliko bi zgrada trebalo niknuti na tom podrucju koje je trenutno zaraslo u makiju, ali koje cine i obradive površine.

Stanovnike okolnog podrucja, pogotovo one cije su kuce izgradene sa sjeverne strane, odnosno iznad obilaznice, brine hoce li im novo naselje zakloniti vidik prema Verudskom kanalu. Iako zasad nisu dobili odgovor, izradivac je napomenuo da ce izmedu zgrada biti ostavljena zelena površina koja ce se spajati na sadašnje raskrižje prema Verudeli, otkuda ce pogled i dalje sezati prema zaljevu.

Predstavnike MO-a zanimalo je i je li riješena kanalizacija za naselje te postoji li opasnost njenog izlijevanja u more, na što im je odgovoreno da je taj sustav riješen. Doduše, još uvijek nije poznato za koliko se stanovnika planira naselje pa je nejasno i na osnovi cega izradivac UPU-a smatra da je to pitanje riješeno.

Nejasno je i za koga se planira naselje, odnosno kakva ce biti struktura stanovništva. Pretpostavlja se da ce ono biti apartmanskog tipa - da ce u njemu vlasnici stanova vecinom boraviti samo tijekom ljeta, dok bi jedan dio mogao biti i za imucnije Puljane.

Poznato je da se UPU-om planiraju pješacke staze i trg, dok ce dio biti rezerviran za sportske sadržaje. Što se tice lucice Delfin, plan joj je namijenio nekoliko površina za gradnju objekata, dok bi cijelo podrucje bilo pokriveno s tri parkirališta. (B. ŽIŽOVIC)

OPŠIRNIJE O UPU-u DELFIN U GLASU ISTRE OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter