Nacionalni program otvara film "Sonja i bik"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Ove godine u sklopu Nacionalnog programa imat cemo 12 filmova jer je jedan povucen, a dva smo naknadno uvrstiliu program.

Nažalost, film "Djeca jeseni" Gorana Rukavine nece biti prikazan u Areni jer nije zgotovljen zbog financijskih problema, a naknadno smo uvrstili filmove "Larin izbor: Izgubljeni princ" Tomislava Rukavine i "Pulska veza" Zorana Mikletica koji su van konkurencije, kazao je umjetnicki ravnatelj 59. festivala igranog filma u Puli Zlatko Vidackovic na subotnjoj konferenciji za novinare u festivalskom centru u Circolu.

Novinarima se obratila i ravnateljica javne ustanove Pula Film Festival koja je kazala da Pula vec osam dana živi svoj film te da ce publika za vrijeme trajanja festivala moci pogledati cak 151 film. Nacionalni program festivala otvara u subotu film "Sonja i bik" redateljice Vlatke Vorkapic.



- Sedam je godina prošlo od pocetne ideje do realizacije ovog filma. Ideja da ga snimim došla je sama od sebe kada sam snimala dokumentarac o borbama bikova.

Fascinirao me milje vlasnika bikova i njihova fascinacija tim životinjama. Moja je ideja bila uvesti u taj milje neku vanjsku osobu pa sam se odlucila da to bude aktivistica za prava životinja koju igra Judita Frankovic. Mogla bih reci da je film komedija mentaliteta, kazala je Vorkapic na konferenciji za novinare.

Frankovic je izrazila zadovoljstvo sobom što je skupila hrabrost da se približi biku i glumi s njim.

- Životinjama se ne da glumiti baš onda kada ti hoceš, no imali smo srecu što je ekipa kompetentna, kazala je Frankovic.

Na konferencijama za novinare predstavljen je i medunarodni ocjenjivacki sud - Milco Mancevski, Mirjana Karanovic i Metod Pevec. Novinarima se predstavila i ekipa filma "Nocni izlazak" te Andrea Segre, redatelj filma "Shun Li i pjesnik". (B. VINCEK, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter