Nacionalni park dodijelio 21.586 ulaznica

Brijuni su se priključili humanitarnoj akciji (Arhiva)
Brijuni su se priključili humanitarnoj akciji (Arhiva)

Jučer nam se javila jedna mama ogorčena jer su joj iz vrtića rekli da vjerojatno neće otići na izlet koji su s mališanima planirali. Naime, kako nam je ispričala, svi iz vrtića uključili su se u kampanju "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL), a kojoj se priključila i Javna ustanova Nacionalni park Brijuni te tijekom pola godine marljivo skupljali čepove.

Vrtići ne rade popodne

"Bilo je rečeno da će za svakih deset kilograma skupljenih čepova pokloniti grupnu ulaznicu za vrtić, a koja će se moći iskoristiti u travnju i svibnju ili na jesen. No, sada su zvali iz Brijuna i rekli teti u vrtiću da se bon može iskoristiti samo popodne, odnosno u terminu od 16.45 sati kada ide brod iz Fažane", rekla nam je mama i dodala da je na ovaj način zapravo vrtićima onemogućeno da svoj zasluženi bon i iskoriste jer "vrtići ne rade popodne, a tete ne rade prekovremeno".

Iz Nacionalnog parka Brijuni potvrdili su nam da su se lani u listopadu uključili u ovu humanitarnu akciju na način da su za svaki kilogram sakupljenih čepova poklonili dvije besplatne ulaznice za park. UOLL će, pak, za čepove dobiti novac za kupnju lijekova koji se ne nalaze na listi HZZO-a, a prijeko su potrebni oboljelima. Akcija je trajala do 3. travnja, kada su čepovi zamijenjeni za ulaznice.

Pomoć oboljelima od limfoma

- NP Brijuni se pridružio akciji prikupljana čepova u najboljoj namjeri i želji da pomognemo oboljelima od leukemije i limfoma Hrvatske, te ujedno pridonesemo očuvanju prirode i okoliša. Ugodno smo iznenađeni velikim odazivom, te su u želji da udovoljimo svim sudionicima akcije, osigurani jednaki uvjeti posjećivanja parka, svakodnevno tijekom cjelokupnog razdoblja akcije, a to je termin u 16.45 sati, veli Maja Bizjak Maretti, iz Odnosa s javnošću i međunarodne suradnje NP Brijuni.

Napominje kako uvjeti korištenja nagradnih karata nisu promijenjeni te je i onda rečeno da će se karte moći iskoristiti uz prethodni dogovor s agencijom NP Brijuni o terminu posjete.

- I dalje postoji mogućnost odabira termina posjete u jednom od ukupno 143 dana, i to od 9. travnja do 30. lipnja, pa kasnije od 1. rujna do 31. listopada, veli Bizjak Maretti te dodaje da je tijekom akcije prikupljeno nevjerojatnih 9.464 kilograma plastičnih čepova, čime je Nacionalni park dodijelio ukupno 21.586 besplatnih ulaznica! (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter