Nacionalni forum Nikice Gabrića postao stranka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nacionalni forum nova je stranka na hrvatskoj političkoj sceni, s čije je današnje osnivačke konvencije u Zagrebu predsjednik stranke Nikica Gabrić poručio da će ponuditi novi put i rješenja za sve građane bez obzira na svjetonazor, a stranka namjerava podržati kandidaturu Ive Josipovića za novi predsjednički mandat.

Tražit ćemo rješenja za zaustavljanje nezaposlenosti i odlaženja mladih u inozemstvo, gospodarski oporavak i vraćanje prava umirovljenicima, istaknuo je Gabrić, predstavljajući politički program Nacionalnog foruma kojim namjerava ujediniti snage na nacionalnoj razini.

Nacionalni forum, poručio je Gabrić, zauzimat će se za produljenje turističke sezone, navodnjavanje Slavonije, pretvaranje hrvatskih luka u mjesta transporta roba i putnika prema europskim destinacijama te razvoj IT tehnologije.

"U prvi mah moramo vidjeti što možemo pokrenuti bez prevelikih ulaganja. Moramo stvoriti klimu da je Hrvatska sigurna zemlja s uređenim poreznim sustavom, koja daje stimulacije inozemnim investitorima i našim ljudima u dijaspori da ulažu u Hrvatsku", rekao je.

Na skupu koji je okupio oko 450 članova stranke, brojne goste iz političkog i javnog života te dio diplomatskog zbora, Gabrić je poručio da se u nekoliko godina može napraviti ogroman preporod, preokrenuti sadašnja apatija i beznađe, za što je preduvjet stavljanje interesa države i građana ispred stranačkih i ideoloških interesa.

Gabrić je na izbornoj konvenciji jednoglasno izabran za predsjednika stranke. Za glavnog tajnika izabran je Edvin Jurin, a potpredsjednici nove stranke su Goran Kozina, Tomislav Šlat, Drenislav Žekić, Goranka Horjan i Mato Palić.

Novinari su Gabrića nakon skupa pitali hoće li se prikloniti ljevici ili desnici, na što je on odgovorio da mu ideološka i svjetonazorska pitanja neće biti prepreka za suradnju s bilo kime u društvu.

"Nećemo raditi koaliciju da bismo uzeli neka mjesta, jer bismo završili kao male klijentelističke stranke. Podržat ćemo svaki projekt od bilo koga u ovoj zemlji – Crkve, HDZ-a, SDP-a, građanskih inicijativa, a koji će donijeti Hrvatskoj boljitak. Konačno moramo shvatiti da se u politici ne treba udruživati zbog svjetonazora jer on u politici nije bitan", rekao je čelnik NF-a.

Potpredsjednik stranke Drenislav Žekić izjavio je novinarima da sada imaju 900 prijavljenih članova, te oko 4.000 evidentiranih simpatizera.

Prvi izbori na kojima će sudjelovati bit će izbori za europski parlament, a na predsjedničke izbore neće ići sa svojim kandidatom, već namjeravaju podržati najavljenu ponovnu kandidataturu Ive Josipovića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter