Nacionalni forum neće koalirati s Bandićem, Čačićem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić danas je odbacio mogućnost koaliranja s Milanom Bandićem i Radimirom Čačićem, ocijenivši da je spominjanje takve koalicije medijska spekulacija.

"To su spekulacije koje rade novinari i PR-ovi drugih stranaka, a to pokazuje da je Nacionalni forum potentan i da bi ga drugi htjeli imati uz sebe", rekao je Gabrić odgovarajući danas na novinarska pitanja u Splitu uoči inicijativnog skupa Nacionalnog foruma Splitsko-dalmatinske županije.

Na novinarski upit koji je njegov stav o slučaju Perković, Gabrić je odgovorio kako sada ne pristaje dati odgovor na to jer je trenutačno puno važnije kako rješavati problem 370.000 nezaposlenih u Hrvatskoj, 10.000 manje novorođenih godišnje i 15.000 ljudi koji odu iz Hrvatske tražiti posao. A što će biti s Perkovićem riješit će se za 15 dana, rekao je.

"Ne pristajemo na tu vrstu razgovora jer ćemo se opet vratiti da priče o svjetonazoru, a ne o tomu da nas je ministar financija Slavko Linić još jedanput zadužio za deset milijardi kuna koje će vraćati vaša i moja djeca, ali o tomu se se ne raspravlja", istaknuo je Gabrić. Po njegovim riječima, Hrvatska je trenutačno dužna 600 milijadri kuna, od čega je 200 milijardi unutrašnji a 400 milijardi vanjski dug, a vraćat će ga i budući naraštaji hrvatskih građana.

Zamoljen za stav o slučaju u vezi s pomoćnikom ministra financija Brankom Šegonom, Gabrić je kratko rekao: "Ne može u javnom sektoru biti netko tko je u sukobu interesa." (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter