Načelniku Pićna savjetnici za popis kontejnera?!

Panorama Pićna (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Panorama Pićna (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Pićanski vijećnici na prošlotjednoj su sjednici, uz negodovanje oporbe, osnovali radni tim općinskog načelnika Ivana Frankovića. Za članove tog savjetodavnog tijela koje se sastaje po potrebi, uglavnom jednom do dvaput mjesečno, imenovani su predsjednik Općinskog vijeća Silvan Juran, zamjenik načelnika Neven Vretenar, pročelnik Antun Bažon, komunalni redar Silvano Smoković te vanjski suradnik Branko Kolić. Kolić će, odlučeno je, primati mjesečnu naknadu od 1.500 kuna neto, što je za 200 kuna manje od dosadašnjeg honorara za vanjskog člana.

Jasmina Slivar, nositeljica nezavisne liste, podvukla je da se na vanjskog suradnika u protekle četiri godine potrošilo 128 tisuća proračunskih kuna. "Što smo sve mogli učiniti s tim novcem?! Ako su načelniku već potrebni tako skupi savjetnici, bilo bi lijepo da se čuje o njihovim zadacima i konkretnim rezultatima. Ovako ne znamo da li tim išta radi", komentirala je Slivar. Osim toga, napomenula je, mala Općina Pićan s malim proračunom ima čak 14 odbora, odnosno komisija, od kojih se neki u prošlom mandatu uopće nisu sastali.

Načelnik Franković (IDS) je od poslova tima spomenuo samo izrađen popis za pozicije kontejnera za otpad, rekavši da se ostalih zadataka ne može sjetiti. "Uglavnom, za sve što sam osjetio potrebu članovi tima bili su mi pri ruci", zaključio je.

Dojam je popravio načelnikov stranački kolega Livio Vretenar nabrojivši komunalne zahvate, vodovodne i elektroenergetske, u kojima je, kao bivši član tima, dao svoj obol. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter