Načelnik Motovuna radio kao liječnik bez diplome?

Tomislav Pahović (J. PREKALJ)
Tomislav Pahović (J. PREKALJ)

Motovunski vijećnici izabrani s liste IDS-a ovih su dana u priopćenju poslanom našem listu ukazali na moguću sumnju da je načelnik općine Motovun Tomislav Pahović od 2009. do 2011. u mjesnoj ambulanti radio kao liječnik, iako je u imovinskoj kartici koju je dostavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa navedeno da ima samo srednju stručnu spremu i gimnazijsko obrazovanje.

Pahović ovakve optužbe izričito opovrgava, tvrdi da nikada nije radio kao liječnik iako je, prema vlastitim riječima, medicinski fakultet završio u inozemstvu. Sve su to jeftina politička podmetanja, revanšizam i nebuloze, tvrdi Pahović, čija je nezavisna lista na prošlim lokalnim izborima preuzela vlast u općini Motovun.

Ovo naizgled jednostavno pitanje koje doista sliči uobičajenom političkom podmetanju, a koje smo proteklih dana željeli provjeriti, preraslo je međutim u pravi mali misterij.

Pahović, naime, decidirano odbacuje optužbe i tvrdi da je u ambulantu u Motovunu dolazio isključivo privatno u posjet liječniku dr. Slobodanu Komazecu koji je tu ambulantu do svog lanjskog umirovljenja imao u zakupu. U telefonskom razgovoru Pahović nam je ustvrdio da je diplomirao medicinu u inozemstvu, no nije nam želio otkriti na kojem fakultetu. Kad smo ga, međutim, zamolili da nam proslijedi diplomu da bismo razjasnili nedoumice i odbacili sumnje za koje ga se tereti, rekao nam je da je diploma njegova privatna stvar te da se nema namjere braniti od ovakvih gluposti.

Na pitanje, pak, zbog čega je kod popunjavanja imovinske kartice naveo da ima srednju stručnu spremu iako je kod stupanja na funkciju općinskog načelnika imao VSS, odgovorio nam je da se nije želio isticati titulama.

No, mještani koje smo zatekli u neposrednoj okolici ambulante smještene u podnožju Motovuna kazali su nam da je, prema njihovim saznanjima, Pahović doista od 2009. do 2011. godine radio kao pomoćnik dr. Komazeca u njegovoj motovunskoj ordinaciji opće medicine. Smatrali su da je u tom razdoblju Pahović stažirao u ambulanti, ali neki su nam sugovornici kazali da je kraće vrijeme, mjesec ili dva, i samostalno obavljao dužnosti liječnika u ambulanti.

Iako bi nam najtočniji odgovor o statusu Tomislava Pahovića mogao dati sam dr. Slobodan Komazec njega, nažalost, niti nakon višekratnih pokušaja nismo nikako uspjeli dobiti. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ, surađivao A. DAGOSTIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter