Nacelnik Labinjan se skriva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ladonjini vijecnici Paolo Klaric i Franko Turina te SDP-ov Viler Ružic iz Brtonigle osvrnuli su se na konferenciji za novinare u petak na sukob izmedu mjesne Turisticke zajednice i Opcinskog vijeca, odnosno njegovog predsjednika Franca Cattunara.

"Razocarani smo stanjem nepovjerenja i konfrontacije koje se stvorilo u Brtonigli nakon Cattunarove agresije na TZ i njegovu direktoricu te ljude koji se bave turizmom. U svemu tome najvažniju ulogu ima nacelnik Doriano Labinjan, koji se cijelo vrijeme skriva, umjesto da je kao predsjednik skupštine TZ-a prekinuo te napade i prozivke. Ni jednom se nije izjasnio ni obranio TZ", rekao je Klaric. Na novinarsku opasku da je u Glasu Istre Labinjan iznio što ne valja u radu TZ-a, Klaric je kazao da to nije bilo dovoljno jasno.

Rekao je da Cattunar nema naobrazbe ni iskustva u turistickoj branši pa stoga nema pravo kritizirati rad direktorice koju podržavaju vijece i nadzorni odbor TZ-a. Turisticki djelatnici su joj javno dali podršku, što je Cattunar nazvao politickom polemikom osoba s lista koje na izborima nisu bile uspješne. Klaric veli da su na tom skupu bili clanovi svih stranaka, pa i IDS-a. "Alarmantan je i opasan nacin razmišljanja kojim se u pravilu skrece na partijsku logiku i disciplinu na nacin da se svaka upucena kritika i primjedba interpretira kao napad na suverenitet IDS-a", smatra Klaric.

Zanimalo nas je zašto su Ladonja i SDP ovu pricu podigli na politicku razinu, tj. igra li ulogu to što je direktorica TZ-a u prošlom mandatu bila vijecnica s nezavisne liste Tullija Ferneticha, koja je pred zadnje lokalne izbore preimenovana u Ladonju. Klaric je potonje opovrgnuo te dodao da su morali dati svoj komentar. Na upit zašto su stali na stranu TZ-a, Ružic je rekao da ta ustanova radi dobro, premda je Turina priznao da bi mogla i bolje. Medutim, bez odgovora je ostao upit da to konkretnim podacima potkrijepe i tako pobiju tezu Opcinskog vijeca da TZ ne funkcionira kako treba. Ali, kazali su, njih zanima zašto je Cattunar lani u prosincu hvalio rad te organizacije, a sad je promijenio mišljenje.


Podijeli: Facebook Twiter