Nacelnici Pazinštine inzistiraju na timu 2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koordinacija nacelnika opcina središnje Istre i gradonacelnika Pazina poduprla je zahtjeve djelatnika Hitne medicinske pomoci (HMP) Pazin te uputila dopis Istarskoj županiji u kojem traže revidiranje mreže hitne medicinske pomoci u Istri.

Izmedu cekica zvanog lokalna javnost - gradanska inicijativa "Hitna je bitna!" sakupila je vec 4.145 potpisa! - i nakovnja zvanog stranacka stega, celnici središnjih istarskih opcina ovoga su se puta odlucili za javnost. Dok iz ureda kabineta istarskog župana Ivana Jakovcica danima cekamo odgovor na dramaticno pismo djelatnika pazinskog HMP-a, nakon gotovo dva tjedna usuglašavanja stavova stigao je dugoocekivani zakljucak celnika Pazinštine.

Inzistiraju u zahtjevu da se s obzirom na zemljopisni položaj i prometnu povezanost u Pazinu osigura dodatni Tim II., jer smatraju da bi se tako osigurala kvalitetnija HMP ne samo na podrucju Pazinštine, vec i na podrucju citave Istre.

Takoder zahtijevaju da nadležno ministarstvo revidira odluku o premještaju centra izvanbolnickog hitnog prijema iz Pazina u Umag, koji je prema strucnoj analizi Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu 2009. godine bio preporucen za takav centar.

Koordinacija, doduše, podržava nedavnu županijsku inicijativu za poboljšanje ustroja, organizacije i funkcioniranja HMP u Istri, cime je Pazin uz Tim I. dobio dodatno medicinsko osoblje, "no smatramo da time funkcioniranje HMP na podrucju Pazinštine još uvijek nije riješeno u odgovarajucem obimu i kvaliteti".

U pismu županiji posebno isticu da bi se problematika ustroja HMP-a u Istri mogla unaprijediti kada bi se intenzivirale aktivnosti na ustroju i potpisivanju ugovora za rad Centara obiteljske medicine (COM-ova). (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter