Nabavljeno 500 setova kanti za domaćinstva

Zeleni otok u Pazinu (M. RIMANIĆ)
Zeleni otok u Pazinu (M. RIMANIĆ)

Pazinska Usluga započela je s podjelom setova kanti za odvojeno prikupljanje otpada. Naime, Grad Pazin je u suradnji sa svojim komunalnim poduzećem nabavio 500 setova kanti za odvojeno prikupljanje otpada u domaćinstvima, na mjestima na kojima najviše otpada i nastaje. Setovi ukupne vrijedni 264 tisuće kuna sufinancirani su sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, od čega je Fond podmirio 40 posto vrijednosti, a ostatak su sredstva iz proračuna Grada Pazina.

Domaćinstva će dobiti po tri kante zapremine 35 litara za odvojeno prikupljanje PET i metalne, za papir i staklo. Uz njih će građani dobiti i promotivne materijale, odnosno upute o selektivnom prikupljanju otpada.

Spomenutih 500 setova podijelit će se domaćinstvima u ulicama: Dršćevka, Prolaz Frana Matejčića, Saše Šantela, Dinka Vitezića, Jurja Dobrile na dijelu prema Dršćevki, zatim Viktora Cara Emina, Jakova Volčića, Vjekoslava Spinčića, Vranica, Dražej, te u naseljima Lindar, Linadrski Križ, Rijavac i Žudeka. Dinamika podjele kanti dogovorit će se s predstavnicima zgrada.

- Grad Pazin je prijavom na Javni poziv fonda zatražio sufinanciranje još 400 setova kanti za domaćinstva, kaže pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, dodajući kako su od Fonda odbili odluku o sufinanciranju, pa će tako Grada Pazin nabaviti dodatnih 400 setova kanti za odvojeno prikupljanje otpada u domaćinstvima, 50 kompostera i 15 kompleta kontejera za Zelene otoke, ukupne vrijednosti 179 tisuća kuna, s uključenim PDV-om, od čega će 71 tisuću kuna osigurati Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Tako će se setovima za odvojeno prikupljanje otpada, uključujući pilot projekt u Ruhcima i Starom Pazinu s 85 setova, opremiti ukupno 985 pazinskih domaćinstava, a područje Grada Pazina bit će opremljeno s ukupno 120 Zelenih otoka. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter