Nabavlja se oprema za novi vrtic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrijednost opreme za buduci djecji vrtic i igralište, koji se grade u bivšoj vojarni u umaškom naselju Komunela, iznosi 1,6 milijuna kuna s PDV-om. Vijecnici su na sinocnjoj ekspresnoj sjednici, koja je imala samo ovu tocku dnevnog reda, dozvolili gradskoj upravi da objavi natjecaj. Naime, vrijednost namještaja i opreme veca je od 0,5 posto proracunskih prihoda bez primitaka ostvarenih u prošloj godini, što je limit do koliko gradonacelnik može samostalno odlucivati.

Gradnja vrtica s popratnim sadržajima, za što je u budžetu osigurano ukupno osam milijuna kuna, pocela je u kolovozu, a planira se dovršiti do kraja godine. Imat ce površinu od 660 cetvornih metara, rasporedenih na prizemlju i jednom katu. Dolje su planirana cetiri prostora za jaslicke grupe, dvije odvojene prostorije sa sanitarijama, prijemna kuhinja te prostorije za dnevne aktivnosti i garderoba. Na etaži ce biti isto toliko soba, ali za polaznike vrtica. Predvidene su takoder sanitarije, kuhinja i garderoba te soba za djelatnike, saznali smo od predstojnika Ureda gradonacelnika Diega Bankovica.

Podsjetimo, u protekloj pedagoškoj godini nije bilo mjesta za smještaj stotinjak djece u postojecim ustanovama tako da se moralo pronaci nove prostore. Odluceno je rekonstruirati nekadašnju zgradu komande u vojarni. Ugovor o izvodenju radova u srpnju je potpisan s tvrtkom Akropola iz Satnice ?akovacke, u kojem je vrijednost gradevinskih radova procijenjena na cetiri milijuna kuna s rokom dovršetka od 120 dana.

Radovi se ubrzano odvijaju, zgrada je dobila novo krovište, promijenjeni su proteklog vikenda okviri svih prozora i vrata i postavljena kompletna izolacija. S prednje strane, prema Jadranskoj ulici, u tijeku je gradnja ogradnog zidica. Svecano otvaranje nove zgrade planira se upriliciti izmedu Božica i Nove godine, najavio je Bankovic. Ispred vrtica bit ce ureden park, uredit ce se pritom obližnja Jadranska ulica, a u Labinskoj ce konacno biti postavljena javna rasvjeta, pa ce citav prostor zaživjeti u novom ruhu.


Podijeli: Facebook Twiter