Nabavili vecinu knjiga i uštedjeli novac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Podijelila sam drugima sve svoje prošlogodišnje knjige, a sama sam se vec prije dogovorila s jednom curom da mi ostavi svoje stare udžbenike. Mislim da je najteže bilo naci knjige iz hrvatskog, matematike i stranih jezika jer su ih stariji ucenici odlucili zadržati kako bi imali iz cega pripremati državnu maturu", kazala nam je u srijedu na akciji razmjene rabljenih udžbenika Dunja Slokovic, ucenica drugog razreda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu.

Naime, ta je škola prije više od mjesec dana javno pozvala svoje prošlogodišnje prvaše i drugaše, koji su udžbenike dobili besplatno od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, da ih prvih dana nastave donesu u školu te besplatno predaju svojim kolegama. Vecina njih to je ovih dana i napravila, a da se izbjeglo naguravanje, napravljen je i poseban raspored s popisom ucionica u kojima su se mijenjale knjige za neko odredeno usmjerenje.

"Zadovoljni smo što je vecina ucenika poslušala naš apel i prepustila svoje prošlogodišnje udžbenike kolegama, a pojavila se i nekolicina lanjskih maturanata koji su na akciji prodavali svoje stare knjige. Škola je takoder podijelila udžbenike koje je imala u svom fundusu buduci da je lani dobila više knjiga nego što joj je bilo potrebno te tako osigurala besplatne udžbenike za gotovo tri razreda", kazao je ravnatelj škole Josip Šiklic.

Ovakvom akcijom barem je donekle umanjen problem nabavke odgovarajucih udžbenika koji trenutno vlada u zemlji, a još jedna ucenica drugog razreda, Ana Pilat, rekla nam je da se ideja svidjela i ucenicima te njihovim roditeljima jer su ovakvom razmjenom nabavili vecinu udžbenika i pritom uštedjeli dosta novca.


Podijeli: Facebook Twiter