Na Zorana Babića naletio je 73-godišnjak s Poreštine

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći pješaku Zoranu Babiću (51) iz Baderne, čije je tijelo nađeno u nedjelju oko 11.15 sati u travi pokraj ceste što vodi od Baderne prema Sv. Lovreču, policija će podnijeti kaznenu prijavu protiv 73-godišnjeg vozača s područja Poreča.

Pješak preminuo od ozljeda

Epilog je to kriminalističkog istraživanja koje je istarska policija provodila u nedjelju poslijepodne nad muškarcem što je pobjegao s mjesta nesreće. Istraživanjem je utvrđeno i da se nesreća nije dogodila u nedjelju prijepodne, odnosno neposredno prije pronalaska tijela, već u subotu 13. veljače oko 20 sati.

Policija je izvijestila da je utvrđeno i da je Babić preminuo uslijed ozljeda koje je zadobio kada je na njega naletjelo vozilo Fiat Doblo, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 73- godišnjak.

On se Fiatom kretao iz smjera Baderne prema Sv. Lovreču te je zbog neprilagođene brzine, na dijelu ceste gdje nema nikakve rasvjete, prednjim dijelom automobila udario u 51-godišnjeg pješaka, koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika.

Bez reflektirajućeg prsluka

Pješak, koji nije bio označen reflektirajućim prslukom pa ga vozač vjerojatno nije ni uočio, je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. Tijelo preminulog je prevezeno na Odjel patologije pulske Opće bolnice radi obavljanja obdukcije. Nakon nesreće, vozač automobila se udaljio s mjesta događaja bez da je pružio pomoć unesrećenom.

Podsjetimo, policija je u nedjelju prijepodne zaprimila dojavu o mrtvom tijelu pokraj ceste Baderna - Sv. Lovreč te je ta dionica zatvorena za sav promet radi očevida kojem je prisustvovao i zamjenik županijske državne odvjetnice u Puli Mirko Grujić. Na samom mjestu nesreće, odnosno na mokrom kolniku nije bilo vidljivih tragova kočenja, a niti dijelova automobila no policija je izvan kolnika navodno pronašla plastične dijelove retrovizora što je pomoglo u otkrivanju odbjeglog vozača. 

Identitet poginulog pješaka u nedjelju smo doznali od mještana Baderne gdje je beskućnik Zoran Babić živio. Ispričali su nam da je pokojni Babić bio dobar radnik te je svima kojima je trebalo rado pomagao, a zauzvrat bi dobio hranu, piće i pokoju kunu. Bio je cijenjen među mještanima Baderne i okolice, te Sv. Lovreča koji su osudili bijeg vozača s mjesta nesreće smatrajući da je Babić, u slučaju da mu je na vrijeme pružena pomoć, možda mogao ostati živ. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter