Na Zemlji uskoro 7 milijardi ljudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zemlja nije prenapucena, vec ima snagu sedam milijardi ljudi, porucio je glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon u povodu Dana UN-a, svjetske organizacije koja je sedam dana uoci proglašenja rodenja 7-milijarditog stanovnika Zemlje objavila himnu u povodu toga dogadaja.

Nazvana "United", himna u izvedbi 50 glazbenika iz 13 zemalja dostupna je na internetskim stranicama Fonda UN-a za stanovništvo (UNFPA) od ponedjeljka, na UN-ov dan koji se obilježava 24. listopada, na dan kada je na snagu stupila Povelja UN-a.

"Neki misle da je naš planet prenapucen. Ja kažem da imamo snagu sedam milijardi ljudi. U našem svijetu, sve povezanijem, svi možemo nešto dati i primiti radeci zajedno (...) u ime globalnog zajednickog dobra", porucio je Ban Ki-moon.

Svi stanovnici mogu na http://7billionactions.org postavljati vlastite inacice pjesme, navodi UNFPA.

Kampanja bi trebala nadahnuti sve ljude i udruge da se ukljuce u rješavanje teškoca s kojima se suocava svijet od 7 milijarda ljudi da bi se poboljšao život u njemu, navodi svjetska organizacija.

Sa sjedištem u New Yorku, UNFPA je agencija osnovana u svrhu pružanja financijske pomoci za istraživanja i pomoc pri rješavanju problema vezanih uz stanovništvo te za promicanje svijesti o planiranju obitelji.


Podijeli: Facebook Twiter