Na Zavod stižu radnici Peveca i Fine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na alarmantne podatke o broju nezaposlenih u Istarskoj županiji ukazala je na konferenciji za novinare u cetvrtak Iva Culic, clanica Ladonje. Navodeci da Pula ima 3.774 nezaposlene osobe, podsjetila je da ce na Zavod uskoro doci i otpušteni radnici iz trgovackog lanca Pevec te pulske Fine.

"Predložene antirecesijske mjere Istarske županije nisu polucile efekt u rješavanju problema nelikvidnosti u gospodarstvu - nastavljen je trend rasta insolventnosti pravnih osoba, blokiranih žiroracuna, a javna poduzeca ne poštuju rokove placanja od 60 dana", rekla je Culic i dodala da hitno treba pokrenuti projekte koji bi bili ucinkoviti u rješavanju problema nezaposlenosti.

Suzana Hodri Hrkac osvnula se na nacin donošenja gradskog proracuna koji, kako veli, na ostavlja pulskim vijecnicima dovoljno vremena za razmatranje predloženih akata i davanje amandmana. Navela je da se razvoj grada ne bi smio temeljiti na suhoparnim brojkama, izglasanim na brzinu, vec na strategiji razvoja mandatnog programa te na kvalitetnoj i temeljitoj analizi svake predvidene stavke proracuna, koju treba analizirati s aspekta realne vrijednosti, ali i realne održivosti.


Podijeli: Facebook Twiter