Na Zapadnoj obali uhićeno 65 Palestinaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šest dana nakon otmice tri mlada Izraelca na Zapadnoj obali koju Izrael pripisuje Hamasu, vojska je u noći s utorka na srijedu uhitila 65 Palestinaca, od kojih 51 oslobođenog 2011., u zamjenu za vojnika Gilada Shalita, priopćila je izraelska vojska.

- Tijekom operacija 65 sumnjivaca uhićeno je, od kojih 51 iz razmjene za Gilada Shalita, priopćila je vojska dodajući da je 240 Palestinaca uhićeno od početka operacije da bi pronašli tri mladića nestala od četvrtka blizu bloka naselja na jugu Zapadne obale.

Gotovo 800 zgrada već je pretraženo s posebnom pozornošću posvećenoj institucijama koje pripadaju "Dawi", ekonomskom i društvenom ogranku Hamasa koji se, po tumačenju izraelske vojske, koristi za "regrutiranje, širenje informacija i unos gotovine".

- Vodimo dvije usporedne operacije, prvu namijenjenu vraćanju mladića, drugu zadavanju udarca terorističkim infrastrukturama i institucijama Hamasa, objasnio je u srijedu novinarima glasnogovornik vojske, ustvrdivši da vojska djeluje uz pretpostavku da su tri mladića još uvijek živa.

Vojska je izvršila premetačinu i zatvorila urede radija Hamas na Zapadnoj obali, radija Al Aksa u Ramalahu i Hebronu, rekao je časnik Peter Lerner, glasnogovornik vojske. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter