Na zadarskoj tržnici tučnjava zbog fiskalizacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica vlasnika štanda na zadarskoj tržnici jutros u 8.45 sati napali su oca i sina, također prodavače, a neslužbeno se doznaje da je povod tučnjavi bila fiskalizacija jer su se dvojica prodavača odlučila poštovati Zakon i izdavati fiskalne račune.

Kako je potvrđeno u zadarskoj policiji, otac i sin lakše su ozlijeđeni te nisu zatražili liječničku pomoć. Policija traga za napadačima.

Za jutros, kada je stupila na snagu fiskalizacija i za tržnice na otvorenome, bio je najavljen štrajk prodavača na zadarskoj tržnici, a nakon kratkog dogovora prodavači su ipak odlučili prosvjedovati sutra.

Nezadovoljni takvim načinom naplate, zadarski prodavači na zelenoj tržnici sutra će na pola sata zatvoriti štandove.

"Zbog uvjeta i načina rada, na tržnici i ribarnici fiskalizaciju je nemoguće provoditi te traže da svoje obveze plaćaju paušalno. Od mjerodavnih tražimo da se fiskalizacija za tržnice na otvorenome drukčije regulira", istaknuo je pravnik SSSH-a Vedran Uranija. Dodao je da će sutra u 10 sati svi prodavači na pola sata zatvoriti štandove kao znak upozorenja svim mjerodavnima da se fiskalizacija mora drukčije regulirati.

"Nitko ne bježi od poreza, ali da to bude u formi paušala. Kad to imaju Austrijanci već 50 godina, zašto ne bismo i mi, a oni funkcioniraju savršeno, oni su nam uzor", rekao je Uranija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter