Na vrijeme smo donijeli odluke o radovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"U nekoliko sam navrata cuo glasine, a nekoliko mještana okrivilo je mene i Opcinsko vijece što pravovremeno nisu donesene odluke pa radovi u opcini Medulin kasne i odvijaju se u vrijeme turisticke sezone. No, moja kratka poruka mještanima je da je Opcinsko vijece pravovremeno, još krajem protekle godine, donijelo sve potrebne odluke vezane za sve radove koji se sad izvode.

Sve procedure, od javne nabave pa nadalje, bilo je moguce pokrenuti od 1. sijecnja ove godine", rekao je predsjednik Opcinskog vijeca Medulina Darko Lorencin (IDS) u cetvrtak na konferenciji za novinare.

Dodao je da se, primjerice, vec dvije godine zna da se djecji vrtic treba prikljuciti na fekalnu kanalizaciju. Na protekloj sjednici vijeca, rekao je, bilo je kurtoaznih pitanja o tome kad ce radovi biti gotovi. Vijecnicima je tada receno da opcinska odluka kaže do 15. lipnja, no da ce neki radovi trajati do 20. lipnja.

Buduci da se ni na dan konferencije za novinare, 24. lipnja, radovima nije nazirao kraj, Lorencin je najavio da ce na sljedecoj sjednici vijeca, koja ce se održati 6. srpnja, tražiti pisano izvješce o kompletnoj proceduri pripreme natjecajne dokumentacije, provedbi natjecaja i ugovaranju poslova da se utvrdi odgovornost zbog kašnjenja.

"Dosad smo se klonili politicke igre i ovo radimo zbog stanovnika opcine jer se 90 posto njih bavi turizmom. Buking sad stoji, a na internetskim forumima se pojavljuje informacija da je Medulin bauštela i šteta je velika. Vjerujem da ce radovi što prije završiti da bi šteta po gospodarstvo bila manja", kazao je Lorencin.

Dodao je da je pokušao kontaktirati direktora medulinske Turisticke zajednice Alda Dobrovca, no nije uspio jer je on na godišnjem odmoru do ponedjeljka. Kaže da zato nije saznao kakvu štetu trpe velike turisticke tvrtke, no u zoni radova bilo je otkazivanja dolaska turista.


Podijeli: Facebook Twiter