Na vrijeme obratiti pažnju na program Zelenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Program za parlamentarne izbore Zelene stranke-zelene alternative podijeljen je na tri podrucja - ocuvanje prirode i zaštita okoliša, gospodarski razvoj te socijalna sigurnost, zdravlje, školstvo i kultura, rekao je u cetvrtak predsjednik stranke Josip Anton Rupnik predstavljajuci program.

Rupnik je naglasio da program zelenih politickih stranaka, kako u Europi tako i kod nas, sve više dolazi do izražaja jer se narod neprekidno uvjerava, a pogotovo kod ekscesnih pojava kojih je sve više, da samo ocuvanje prirode i cist okoliš mogu zaštititi ljudsko zdravlje.

- Tragicno je što naši programi nisu imali odjeka u javnosti. Dolaze do izražaja tek kada se nešto loše dogodi i kada se želi nešto promijeniti. No, promjene se ne dogadaju preko noci, stoga pozivam gradane da obrate pažnju za koga ce glasati, rekao je Rupnik.

Osvrnuo se potom na aktualne teme poput "Brijuni rivijere" i borbe protiv korupcije, odnosno na pravomocnu presudu protiv njegove stranke u slucaju "Rockwool" te je kazao da je pravosude najveci krivac za kriminal i nedace u zemlji. Spomenuo je i gradnju Kaštijuna te je istaknuo da Istri ne trebaju deponiji, odnosno da otpad treba pretvoriti u sirovinu.

- Želimo promjene u gospodarstvu. Sve druge stranke obmanjuju javnost jer nitko ne govori kako je do krize došlo. Gradani su takoder krivi jer glasaju za krive, a sad je šansa da to isprave, naglasio je Rupnik.

Medu ostalim rekao je da ce se njegova stranka zalagati za osnivanje fonda za zapošljavanje mladih koji bi se primjerice mogao puniti s 0,5 posto sredstava iz proracuna države, gradova i opcina. Takoder, veli da bi uveli porez na dionice jer je sadašnje obrazloženje da bi time bili pogodeni gradani cista izmišljotina. Istaknuo je da ce se boriti da Ina ostane u vlasništvu države te da ce se zalagati da se rašcisti lopovština ostvarena kroz pretvorbu. U program stranke spada i vracanje duga umirovljenicima, zdravstvena zaštita te stvaranje fonda solidarnosti za radnike koji ostanu bez posla da mogu primati novcanu naknadu barem godinu dana. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter