Na vojnom aerodromu gospodarski projekti

Pulski civilni i vojni aerodrom
Pulski civilni i vojni aerodrom

Na nedavnom prijemu istarski župan Valter Flego govorio je o velikim projektima koji očekuju Istru i Pulu u novoj 2014. godini. Spomenuo je da je prvenstveno cilj Istarske županije početak gradnje nove pulske bolnice, a u planu je izgradnja i četiri nove škole, ulaganja u kanalizaciju te vodozaštitnu mrežu, kao i privatna ulaganja u bivše vojne objekte. Pritom je, uz nastavak gradnje Istarskog ipsilona, spomenuo i ulaganja na pulskom vojnom aerodromu.

Za taj je projekt zadužen Valerio Drandić, načelnik Županijske uprave.

- Riječ je doista o velikom projektu koji se zahuktava, a detalje ćemo iznijeti uskoro. Dakle, riječ je o 30 hektara zemljišta, vrlo značajne lokacije, s nizom objekta koji su dobro očuvani i mogli bi reći, jako upotrebljivi. U suštini, ne bi trebalo u njih puno ulagati jer su u dobrom stanju, a cijeli taj prostor omogućava i daljnju gradnju i nadogradnju, rekao nam je Drandić.

- Prije svega, potrebna nam je odluka MORH-a da će nam ustupiti to zemljište i iskreno vjerujem da smo vrlo blizu tog trenutka. Tek tada kada budemo mogli raspolagati tim zemljištem spremni smo osmisliti jako puno projekta i gospodarskih programa koji bi bili vezani i za letjelište i za zračnu luku, rekao je Drandić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter