Na Vodnjanskoj stupići umjesto ograde

Postojeća ograda nije najsretnije rješenje (B. PETROVIĆ)
Postojeća ograda nije najsretnije rješenje (B. PETROVIĆ)

Na temelju našeg upita može li se drugačije organizirati promet na Vodnjanskoj cesti, na prilazu Puli, iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture obavijestili su nas da su djelatnici Hrvatskih cesta obišli tu lokaciju radi iznalaženja najpovoljnijeg rješenja.

"Uzimajući u obzir sigurno odvijanje prometa, kao i sigurnost najmlađih sudionika u prometu, razmatrana su određena rješenja, između ostalog postavljanje stupića i označavanje pješačkog prijelaza", naveli su nam iz Ministarstva uz napomene da se za detaljnije informacije ponovno obratimo na adresu Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

Nadalje, napominju, da je uređenje pješačkog prometa u nadležnosti lokalne samouprave, odnosno Grada Pule, koji, uz prethodnu suglasnost ministra unutarnjih poslova, uređuje promet na svom području, pa tako i promet pješaka, biciklista, pravce za kretanje školske djece te posebne tehničke mjere za sigurnost pješaka i biciklista.

To nam je potvrdio i Ivan Davidović, v. d. voditelja tehničke ispostave Hrvatskih cesta u Puli. Veli da su bili na terenu te zaključili da nema zapreka da maknu ogradu i kao prepreku automobilima stave stupiće. Isto tako, razmatra se mogućnost obilježavanja pješačkog prijelaza.

Podsjetimo, protekloga smo mjeseca pisali o negodovanju stanovništva dijela Velog Vrha, točnije žitelja Bunarske ceste, zbog ograde koja je postavljena na Vodnjanskoj preko puta naselja da bi se onemogućilo uključivanje vozila s pokrajnje ceste. No, na taj je način prolaz onemogućen i za desetak osnovnoškolske djece koja su ovuda prolazila do sigurnijeg puta do OŠ Veli Vrh. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter