Na Visualiji svjetlosni spektakli domaće produkcije

"Led Drummers" na prošlogodišnjoj Visualiji (N. LAZAREVIĆ)
"Led Drummers" na prošlogodišnjoj Visualiji (N. LAZAREVIĆ)

Bliži se početak trećeg izdanja festivala Visualia, koji se održati u organizaciji pulske udruge Sonitus i Turističke zajednice grada Pule te suorganizatora Arheološkog muzeja Istre. Kako najavljuje direktor festivala Marko Bolković predstavit će se posjetiteljima od 7. do 9. svibnja na raznim lokacijama u užem centru grada. Prateći svjetske trendove na polju audiovizualne umjetnosti i ovog puta Visualia u Pulu donosi nove svjetlosne instalacije, interaktivne performanse, izložbe i 3D video mappinge.

Svjetlosne atrakcije

- Osim ovakvog koncepta održavanja festivala, izrađenog po uzoru na modele visokobudžetnih festivala svjetske klase s višemilijunskim brojem posjetitelja, novost trećeg izdanja Visualia je domaća produkcija. Ponosni smo, jer ćemo se predstaviti ponajprije vlastitim "izumima" i rezultatima kreativnih umova s pulskog područja, koja će biti pojačana s gostujućim umjetnicima iz drugih zemalja, kaže Bolković.

Podsjetio je kako je Visualia festival audiovizualne umjetnosti kojemu je glavni cilj modernizacija postojećih i približavanje novih tehnologija građanima na atraktivan i neuobičajen način. Dodaje kako je namjera novim konceptom u potpunosti izmijeniti vizualni identitet grada, u kojemu će domaći i strani posjetitelji moći uživati tijekom spomenuta tri festivalska dana.

Rekordna posjećenost

Napomenuo je i kako će o svim detaljima medije obavijestiti idući tjedan. Prošlogodišnji vrhunac festivala bio je kada su uljanikove dizalice zasjale u tisućama boja, koji je s oduševljenjem popratilo više tisuća Puljana i njihovih gostiju. Grad ne pamti toliku posjećenost jedne manifestacije pa je prošlogodišnja Visualia pobila sve dosadašnje rekorde. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter