Na vinskom maratonu i teran koji putuje na Mjesec

Performans Pina Ivančića (D. MEMEDOVIĆ)
Performans Pina Ivančića (D. MEMEDOVIĆ)

Program četvrtog Istrian Wine Run vinskog maratona predstavljen je u Social Areni Plava Laguna Croatia Opena Umag, u društvu organizatora Senada Hodžića, direktora Istraturista Ronalda Korotaja te direktora TZ Umag Milovana Popovića. Druženju s novinarima pridružila se i jedna od najpoznatijih hrvatskih modnih dizajnerica Matija Vuica koja je u Umagu predstavila novu kolekciju pod imenom Atlantida. 

Ovogodišnje izdanje ove jedinstvene atletske utrke održat će se u subotu 2. rujna i spojiti najatraktivnija mjesta sjeverozapadne Istre s konačnim ciljem u Umagu. Posebno zanimljivo je da će se uz degustiranje vina od čak 16 vrhunskih istarskih vinara, na ovogodišnjoj utrci iznimno točiti i "svemirski" teran.

- Na utrci ćemo imati bogat zabavni program uz okrjepu s teranima koji idu na mjesec pod motom "Legalise it", a po svemu sudeći i finišersko vino, kojeg će dobiti svi koji uspješno završe utrku, bit će jedan od tih terana. Naime, ovaj teran se miješa s 56 najboljih terana ostalih istarskih vinara i putuje na mjesec u sklopu Google Lunar X natječaja u kojemu sudjeluje i hrvatski "Team Synergy Moon" - pojasnio je Senad Hodžić, organizator utrke.

Trkači se mogu natjecati u tri kategorije, maratonu, polumaratonu i štafeti koju čine tri dionice po 7 kilometara, a za pripadnike medije organizirana je i posebna novinarska štafeta. Bez obzira što je u ovoj utrci dobra zabava na prvom, a rezultat u drugom planu, pobjednike i dalje očekuju atraktivne nagrade koje se mjere u litrama. Tako najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji očekuje količina vrhunskog vina razmjerna njihovoj kilaži, a posebne nagrade pripremljene su i za najbolje timove u štafetama, kao i za najatraktivnije maske.

I ove godine posebna pozornost bit će posvećena mladima.

- Tijekom cijelog trajanja utrke organiziran je zabavni animacijski program i različite radionice za djecu, a male sportaše najviše će obradovati prilika da se i sami natječu u dječjoj utrci, koja starta u subotu u 10 sati ujutro. S obzirom na prošlogodišnji odličan odaziv, i ove godine očekujemo više od 200 mališana na startu utrke - istaknuo je direktor Istraturista Ronald Korotaj.

Iz godine u godinu raste i interes istarskih vinara za sudjelovanje u Istrian Wine Runu, tako su se na ovogodišnjem popisu vinskih stanica našla sljedeća imena: Capo, Cattunar, Coronica, Kabola, Novacco, Vina Prelac, Ravalico, Sinković, Veralda, Gambaletto, Kozlović, Degrassi, Benčić, Franković, Cuj i Matosevic, a trkače će dodatno razveseliti vijest da je organizator povodom umaškog teniskog turnira do kraja tjedna dodatno snizio cijene svih startnina. (GI)



Podijeli: Facebook Twiter