Na Vinistri ce se predstaviti 130 izlagaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sajam Vinistra ove godine postaje punoljetan, održava se 18. godinu i u novom terminu - od 13. do 15. svibnja, a tako ce vjerojatno ostati i ubuduce, receno je na konferenciji za novinare koja je održana u poreckom hotelu Diamant.

Ivica Matoševic, predsjednik Udruge vinara i vinogradara Istre, kaže da je datum pomaknut na traženje partnera, Grada Poreca i lokalne TZ, ali da odgovara i vinarima, jer imaju dva tjedna više vremena za pripremu uzoraka ovogodišnjih vina.

Vinistra je uspjela održati jednak obim kao lani, unatoc recesiji - bit ce ocijenjeno 482 uzorka vina, 74 uzorka ulja i 20 uzoraka rakije, a sa svojim ce se proizvodima na sajmu predstaviti 130 izlagaca.

Ocjenjivanje je pocelo danas, završava u subotu, a taj ce posao obaviti šest komisija koje cine 80-ak strucnjaka iz Hrvatske i inozemstva.

U Žatiki tijekom Vinistre nece nedostajati dogadanja; uz dosadašnje gastronomske programe koji su ove godine još maštovitiji i brojniji, Matoševic je najavio i intrigantne degustacije, gostovanje vodeceg strucnjaka za cigare Simona Chasea i odabir najbolje malvazije po ocjeni publike.


Podijeli: Facebook Twiter