Na vidiku kraj radova u Grožnjanskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grožnjanska ulica koju Grad u cijelosti rekonstruira ponovno je izazvala negodovanje okolnih stanara. Kako nam je ispricao citatelj, ulica je raskopana u cijeloj dužini jer su postavljali javnu rasvjetu, koja je spojena, ali svjetla nisu ukljucena. Tako je cijela raskopana ulica u mraku te su velike šanse da ce netko razbiti glavu, smatra naš sugovornik. S druge strane, mrak koriste i vandali te su u ulici tijekom blagdana pocetkom godine bili devastirani svi parkirani automobili o cemu je, kaže naš sugovornik, policija sastavila i zapisnik.

"Možda bi nas gradske vlasti mogle pocastiti i barem upaliti tu javnu rasvjetu kada su je vec spojili. Sve je raskopano i mracno. Doista se pitam kakav je to grad koji ne razmišlja o svojim gradanima. Sada citam da žele i 11 državnih nekretnina. Što ce im kad ne znaju ni s postojecima postupati kako treba", kaže naš sugovornik.

Upit smo proslijedili nadležnom procelniku za komunalni sustav i imovinu Damiru Prhatu. Kako saznajemo od njega, ukljucenju javne rasvjete prethodi ispunjavanje odredenih preduvjeta, a to se ne može dogoditi preko noci.

- Kada atesti budu dobiveni, ukljucit cemo javnu rasvjetu, prije ne možemo i ne smijemo. Medutim, apeliram na gradane da budu malo strpljiviji, jer svi žele da se što prije krene u neki projekt. Kada se pokrene, tada se pitaju zašto se ne realizira, kada se realizira, zašto ne može brže… Valja imati na umu da postoje faze kako doci do konacnog rješenja i da te faze valja poštovati, ustvrdio je procelnik Prhat.

Ipak, dobra je vijest da se do 15. veljace ocekuje završetak svih radova u Grožnjanskoj ulici, a to znaci da ce u cijelosti biti gotova rekonstrukcija. Bit ce, dakle, postavljeno šest novih stupova javne rasvjete i kompletno ureden nogostup u dužini od 175 metara.Vrijednost rekonstrukcije procijenjena je na 350 tisuca kuna, što je i osigurano u proracunu.


Podijeli: Facebook Twiter